Bir Bardak Kaynar Suyla Yumuşacık Kek

Felaket

New member
Bir Bardak Kaynar Suyla Yumuşacık Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak kaynar su
  • 1 bardak +çeyrek bardak toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı silme karbonat
  • 3 bardak un
  • 1 paket vanilin
  • Bir kaç damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Çeyrek çay bardağı su
Kullandığım bardak ölçüsü250 ml


Bir Bardak Kaynar Suyla Yumuşacık Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel kek kalıbını katı yağla her tarafına yağlayıp, buzdolabına koyun uygun bir kapta kaynar su ve şekeri koyup, tel çırpıcı ile karıştırın, bir dakika bekletin.
  2. Sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin ununu ek edip, homojen bir kıvam elde edin. Kabartma tozu, vanilya şekerini ekleyip, karbonata limon suyu sıkıp, hamura katıp, biraz daha çırpalım.
  3. Yağladığımız kalıba dökün, bir bardak kadar bırakın kakaoyu suyu ekleyin, karıştırın, hamurun içine dökün. Bir kaşık sayesinde formunu verin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin, kızarana kadar pişirin. Bir kürdan denetim edip, içi pişmişse fırından çıkarın yapanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Bir Bardak Kaynar Suyla Yumuşacık Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst