Bir Bardak Kaynar Suyla Yumuşacık Kek Tanımı İçin Malzemeler
Bir Bardak Kaynar Suyla Yumuşacık Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 bardak kaynar su
- 1 bardak +çeyrek bardak toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 bardak sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı silme karbonat
- 3 bardak un
- 1 paket vanilin
- Bir kaç damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Çeyrek çay bardağı su
Bir Bardak Kaynar Suyla Yumuşacık Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kek kalıbını katı yağla her tarafına yağlayıp, buzdolabına koyun uygun bir kapta kaynar su ve şekeri koyup, tel çırpıcı ile karıştırın, bir dakika bekletin.
- Sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip, çırpmaya devam edin ununu ek edip, homojen bir kıvam elde edin. Kabartma tozu, vanilya şekerini ekleyip, karbonata limon suyu sıkıp, hamura katıp, biraz daha çırpalım.
- Yağladığımız kalıba dökün, bir bardak kadar bırakın kakaoyu suyu ekleyin, karıştırın, hamurun içine dökün. Bir kaşık sayesinde formunu verin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin, kızarana kadar pişirin. Bir kürdan denetim edip, içi pişmişse fırından çıkarın yapanlara şimdiden afiyet olsun ????.