Berliner (Alman Çöreği)

Felaket

New member
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket maya
  • 2 yemek kaşığı dolusu şeker
  • 100 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 4.5 su bardağı un
Krema materyalleri;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
Kızartmak için;

  • Sıvıyağ
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle süt, maya, margarin,yumurta,tuz ,vanilya yoğurma kabına alalım güzelce yoğuralım ve hamuru azar azar ekleyelim.
  2. Hamurun kıvamı değerli ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
  3. ondan sonrasında hamuru 7 dk kadar yoğuralım, sonrasındasında hamuru 1. 5 saat dinlendirelim.
  4. Dinlendikten daha sonra hamuru eşit modüllere bölelim fazla büyük olmasın ve 30 dk kadar daha dinlendirelim.
  5. Aykırı çevirip kızmamış yağa atalım.
  6. Üstünü kapatalım güzelce kızartalım.
  7. çabucak sonrasında peçetenin üstüne alıp yağlarından arındıralım.
  8. Krema için tüm gereçleri tenceremize alalım ve karıştıralım .
  9. Yaklaşık 7 dakika kadar karıştıracağız .
  10. Krema top top olmaya başladığı vakit içine bir yemek kaşığı tereyağı atarak ocağımızın üzerinden alalım ,soğumaya bırakalım.
  11. Hamurların orta taraflarından gerili önlü delip, buzdolabı poşeti içine aldığımız kremayı sıkalım.
  12. İçine krema ,marmelat, çikolata sıkalım ve üstüne pudra şekeri yahut olağan şekere bulaya ilirsiniz. Soğumasını bekleyip tüketebilirsiniz.
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst