Bavyera yargısı grubu neden bir suç örgütü olarak görüyor?

Leila

Global Mod
Global Mod
Çarşamba günü, son nesil aktivistlere karşı ülke çapında baskınlar düzenlendi. Münih Bölge Mahkemesi’nin kararı on bir sayfadan oluşuyor ve 16 Mayıs tarihli. Yedi zanlının isimleri karartıldı; serbestçe erişilebilen kamu kaynaklarına dayalı olarak bu metne eklenmiştir. Her şeyden önce, Bölge Mahkemesinin Son Neslin bir “suç örgütü” olduğunu nasıl gerekçelendirdiği ve buna kimlerin dahil olduğu kamuyu büyük ölçüde ilgilendirmektedir.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Sanıklardan üçü “suç örgütü kurmak” suçundan yargılanıyor. Bunlardan ikisi örgütün ana sayfasından sorumluydu, üçüncü kişi basın görevlisi olarak görev yaptı. Burada kastedilen, ana sayfanın künyesinde yer alan Ingo Blechschmidt ve başından beri basın sözcüsü olan Carla Hinrichs’tir. Her ikisi de geçen hafta arandı.

Boru hattı operasyonları kesintiye uğradı


Diğer iki kişinin 27 Nisan 2022’de Trieste’den (İtalya) Lenting’e (Ingolstadt yakınları) uzanan Transalpine petrol boru hattını (vadisini) bozarak suç örgütü üyesi gibi hareket ettikleri söyleniyor. Petrol akışını durdurmayı başaramadılar kendileri. Ancak, bir şirket binasına girmeleri bir güvenlik alarmını tetikledi ve böylece boru hattı önlem olarak beş saat süreyle kapatıldı. İki aktivist Wolfgang Metzeler-Kick ve Christian Bläul’du.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Sanık iki destekçinin, Son Neslin bağış toplamasına yardım ettiği söyleniyor. Bir yandan bu, grup hesapları platformu son nesil tarafından da kullanılan Elinor Treuhand derneği ile ilgili. Dernek yönetim kurulu üyesi Lukas K. özel olarak suçlanıyor. Ancak 1 Mart 2023’te Elinor, “diğer tüm grup hesaplarının sorumluluğu dışında” son nesil ile işbirliğini sonlandırmıştı.

Bu nedenle, 1 Mart’tan itibaren, son neslin bağış hesabı, “Hayat kurtaran ekosistemlerin korunması için iklim ve çevre eğitimi, kar amacı gütmeyen GmbH” (KUEÖ gGmbH) adındaki başka bir kuruluş tarafından yönetildi. Buradaki yetkili genel müdür, geçen hafta dairesi de aranan LG aktivisti Imke Bludszuweit’ti.

Bir düzineden fazla federal suç eylemi


Bölge mahkemesi, suç örgütünün ne kadar büyük olduğu sorusunu açıkça ele almıyor. İlk bakışta, adı geçen yedi şüphelinin azlığı, (Kürt PKK’da olduğu gibi) yalnızca yönetim kademesinin suç örgütü olarak kabul edilebileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, Münih kararında ayrıca bir yönetim ekibinden, bir çekirdek ekipten ve henüz kimliği belirlenmemiş olan destekçilerden de açıkça bahsedilmektedir. Bölge mahkemesinin zihninde kesinlikle yönetim kademesinin altında bir suç örgütü olduğu görülüyor.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Bununla yakından ilgili olarak hangi suçların son kuşağı suç örgütü yaptığı sorusudur. Sadece petrol boru hatları gibi kritik altyapının kesintiye uğraması mı, yoksa her yol ablukası mı? Arama emrinde yalnızca somut şüphelilerin vurgulanması gerçeği, boru hattı eylemlerine yoğunlaşma lehine konuşuyor. Bununla birlikte bölge mahkemesi ayrıca, Ocak 2022’deki otoyol ablukalarından Ağustos 2022’deki sanat eserlerine zarar vermeye ve Aralık 2022’de havalimanlarındaki karışıklıklara kadar iki sayfada ülke çapında 14 başka ceza davası listeliyor. son neslin eylemi suç birliğidir.

Bölge mahkemesine göre, (bireysel işlemlere ek olarak) bir dernek vardır çünkü son örgüt sıkı bir şekilde organize edilmiştir ve yönetim ekibi gizlice izole edilmiştir. Dahili yönergeler, tek tip (sivil ve şiddet içermeyen) bir görünüm sağladı. Kurumun finansmanı da merkezi olarak yönetilecekti.

Bölge mahkemesi, suçların halkın dikkatini iklim değişikliğine çekmek için işlendiğini söyledi. Son nesil, eylemlerinin cezai sorumluluğunun gayet iyi farkındadır. Yeni aktivistleri işe alırken, kişinin hapse girmeye hazır olması gerektiği açıkça belirtilir.

Münih Bölge Mahkemesi için “önemli tehlike” verildi


Son neslin sürekli suç işlemesi yeni değil. Ancak şimdiye kadar savcılıklar kendilerini hemen hemen her yerde bir suç örgütü varsaymadan somut abluka eylemlerini suçlamakla sınırladılar. Bunun nedeni, Federal Adalet Divanı’nın uzun süredir suç örgütlerinin “kamu güvenliğine önemli bir tehdit” oluşturmasını talep etmesi ve savcılıkların bu tehdidi sadece can sıkıcı trafik sıkışıklığında görememeleriydi.


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun



Baskınlar sırasında polis, diğer şeylerin yanı sıra son nesle ait belgelere ve bilgisayarlara el koydu.


Baskınlar sırasında polis, diğer şeylerin yanı sıra son nesle ait belgelere ve bilgisayarlara el koydu.

© Kaynak: Bodo İşaretleri/dpa


Münih bölge mahkemesi de standartları düşürmedi. Ayrıca, kamu güvenliğine yönelik önemli bir tehdidin gerekli olduğunu varsayar, ancak bunun son nesil için geçerli olduğunu düşünür. Bunun bir argümanı, örneğin, bazı aktivistlerin geçim masraflarını ve ceza yargılaması masraflarını son neslin bağış potasından karşılamasıdır. Bu da suç olasılığını artırır.

Bölge mahkemesine göre, son nesil, acil durum araçlarının bulundukları yere çok geç geldiğini ve sinirlenen sürücülerin kanunsuz adalete başvurduğunu da kabul ediyor. Ek olarak, yüzlerce aktif insan ve iyi organize olmuş bölgesel ekiplerle son nesil, her an yeni suçlarla durumu tırmandırabilir.

Solcu radikalizmin izlerini aramak için


Arama kararı nedeniyle geçen hafta ülke çapında 15 apartman arandı. Özellikle son nesil ile ilgili bilgisayarlar, cep telefonları, veri depolama cihazları, belgeler veya diğer nesneler arandı.

İçişleri Bakanı Faeser baskını son nesle karşı savunuyor


İçişleri Bakanı Nancy Faeser Çarşamba günü Berlin’de “Bugün alınan önlemler hukukun üstünlüğünün kandırılamayacağını gösteriyor” dedi.

© Kaynak: Reuters


Devamını Okuyun


Devamını Okuyun


Radikal solcu, anayasaya aykırı fikirlere işaret eden maddelerden açıkça bahsedilir. Bu şaşırtıcı, çünkü son neslin talepleri radikal soldan başka her şey. Aktivistler yalnızca bir hız sınırı, yerel ulaşım için 9 avroluk bir bilet ve 2030’a kadar iklim politikasıyla ilgilenmek için rastgele seçilmiş bir toplum konseyinin atanmasını talep ediyor.

Arama izninin hiçbir yerinde polisin neden radikal solcu geçmişleri araması gerektiği açıklanmadı. Ancak bu, Bavyera’daki rutin programın bir parçası olabilir ve daha fazla gerekçelendirilmesi gerekmez. Bavyera Aşırıcılık ve Terörizmle Mücadele Merkez Ofisi (Zet), arama talebini Münih Cumhuriyet Savcılığı’na iletti.
 
Üst