Başak Dizer Tatlıtuğ Kurt isminin sırrını birinci defa deklare etti

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Tarz danışmanlığı yapan başarılı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’un eşi Başak Dizer Tatlıtuğ, verdiği bir röportajda mesleği hakkında konuştu. Tatlıtuğ, yıllar evvel başladıkları dizilere tarz danışmanlığının önünü açtıklarını ve daha epey yerli markaları desteklediklerini belirtti. Öte yandan bebeklerinin isminin niye Kurt olacağını birinci defa deklare etti.

Kıvanç Tatlıtuğ ile olan evliliğinden memnunluk kareleri paylaşan Başak Tatlıtuğ Dizer, bugünlerde anne olmaya geri sayıma girmişken, oğullarına koydukları Kurt isminin sebebini de deklare etti. Hamilelik sürecinden bahseden Tatlıtuğ, başarılı stilist hayatına nasıl adım attığını ve tarz danışmanlığı hakkında bilinmeyenleri ortaya koydu.

başak dizer tatlıtuğ ve eşi kıvanç tatlıtuğ

DALDA YENİ BİR KULVAR AÇTI

Stilistliğe başlama öyküsünü anlatan Tatlıtuğ “Deniz Marşan yakın iş arkadaşımdı, onunla bir arada alışveriş danışmanlığı ve tarz danışmanlığı üzerine bir internet sitesi kurduk. İş beşerlerine, siyasetçilere ve ünlü isimlere gardırop oluşturuyorduk, giysi üsluplarını düzenliyorduk. O senelerda Türkiye’de bu biçimde bir hizmet yoktu, bu açıdan birinciydik. daha sonrasında moda üzerine program yapmak için Kerem Çatay ile görüştük. Kerem Beyefendi de “Yeni bir diziye başlıyorum, diziye tarz danışmanlığı yapın” diye teklifte bulundu bize. Açıkçası Deniz’le dizi işine girmek istemiyorduk. Ancak daha sonra “Tamam” dedik. Ve bu biçimdece ‘Aşk-ı Memnu’ya moda danışmanlığı yapmaya başladık. Dizilerde kullanılan tüm markalar özgündü, mücevherler gerçekti. Biz kostümler için dünyaca ünlü markalarla iş birliği yaptık. Oradaki kostümler içerik gereği abartılıydı. Bizim için büyük bir tecrübe oldu. ‘Aşkı Memnu’nun kostümleri de dizi kadar konuşuldu. Türkiye’de birinci kere bu dizide tarz danışmanlarıyla çalışıldı. Bu da bir kulvar açtı dala. Artık her dizinin tarz danışmanı var.” tabirini kullandı.

başak dizer tatlıtuğ

YERLİ MARKALARI DESTEKLİYORUZ

Türk dizileri içinde en başarılılar sınıfında bulunan Reşat Nuri Güntekin‘in kitabından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisi tarz danışmanlığında, büsbütün yerli markalarla mutabakata çalıştıklarının altını çizen Tatlıtuğ, Türk dizayncıları kullandıklarını ve bundan gurur duyduklarını söylemiş oldu. “Aşk-ı Memnu’ daha sonrası da epey izlenen dizilere danışmanlık hizmeti verdik. 2013’te Deniz ile showroom kurduk. Artık hem tarz danışmanlığı yapıyoruz tıpkı vakitte tasarımcılarla, markalarla moda editörlerini ve stilistleri bir ortaya getiriyoruz. Yurt haricinden da takipçilerimiz var, Orta Doğu’da Türk dizayncılar, markalarımız ve dizilerimiz büyük ilgi görüyor.”

başak dizer tatlıtuğ

DİJİTAL TARZ DANIŞMANLIĞI

Hamilelik sürecinde kurduğu şirketinden bahseden Başak Dizer Tatlıtuğ, yaptığı işin uzantısı olduğunu belirtti. Dijital ortama taşınan tarz danışmanlığı ile ilgili açıklama yaparken, 2007’de bireylerle buluşup yaptığı işi büsbütün dijitale taşınmış hali olduğunu deklare etti. Sitesinde yerli markalara yer verirken, kullanıcılara tarz testi uygulayan bir yazılım barındırdığını belirtti. Stilistlerinin hazırladığı kombinleri konutlarında rahat rahat deneme imkanı bulan kullanıcılar için kolaylık olduğunun altını çizerken, üreticileri ve danışman için de büyük bir avantaj olduğunu söz etti. “Aslında bu uygulamanın en büyük avantajı, tüketiciye konutunda deneme rahatlığı sağlıyor, fazlaca vakti olmayanlara alışverişten vakit kazandırıyor.”

başak dizer tatlıtuğ

HAMİLELİĞİM ÇOK RAHAT GEÇİYOR

Oğlu Kurt ismini koydukları oğullarını kucaklarına almak için heyecanla geri sayım yapan çift, hamilelik sürecinde de birbirlerine dayanaklarının tam olduğunun altını çizdi. Başak Dizer Tatlıtuğ,“Son haftalar. Çok heyecanlıyız doğal ki. Hamileliğimi epey rahat geçirdim. Pandemiden dolayı biraz daha dikkat ettim, izole oldum ama bir daha de Türkiye ortasında seyahat de edebildik. Çalışma hayatım rahat ve kendi işim olduğu için hamilelik müddetinde işlerimi de rahatlıkla devam ettirdim.” sözünü kullandı.

başak dizer tatlıtuğ ve eşi kıvanç tatlıtuğ

“TELEFONUMDA KURT DİYE KAYITLIYDI”

Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer Tatlıtuğ’un oğullarına koydukları isim Kurt’un manasını açıklarken, Kurt Seyit Ve Şura dizisinden aldıklarını zira birinci o dizi vaktinde tanıştıklarını söz eden Başak Tatlıtuğ, “Dizideki karakter ismi de hoşuma gidiyordu. Telefonumda Kıvanç, ‘Kurt’ diye kayıtlıydı. Dizideki lakabını biz de oğlumuza lakap olarak koymak istedik, bizim için anısı var. Yanına da Efe’yi koyduk. Kurt bana maskülen ve kuvvetli bir isim geliyor. Kurt tarihimiz açısından da bir sembol. Biroldukca Türk destanında da kurt ismi kavimlerin yol göstericisi olarak geçiyor. Hayvanların arketiplerini de araştırdım. Kurt; öğretici, yol gösterici, ekiple hareket eden, tek eşli, aile kuran ve onu koruyan kuvvetli karakteri temsil ediyor.” biçiminde açıklama yaptı.