Bardakta Portakallı Mangola

Felaket

New member
Bardakta Portakallı Mangola Tanımı İçin Gereçler

Muhallebisi için:

  • 1 lt süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket kremşanti (Kremşantiyi çırpmak için 1 su bardağı süt)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Ortası için:

  • Petibör küçük bisküvi
  • Dilimlenmiş 3 gen portakal
Bardakta Portakallı Mangola Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 1 litre sütü tencereye alalım. İçine yumurta sarısını, şekerimizi, nişastayı, unu koyalım güzelce karıştıralım. Unu ekleyip, pürüzsüz olana kadar çırpalım, ocağa alalım kaynayana kadar karıştıralım.
  2. Kaynayınca vanilya ekleyelim, altını kapatalım. 1 su bardağı süt bir kaba alalım. Kremşanti tozunu döküp, kıvam alana kadar çırpalım çırptığımız kremşantiyi muhallebin içine dökelim mikser yardımı ile yeterlice çırpalım.
  3. Bardaklara 1 cm olacak biçimde dökelim ortasına petibör bisküvi koyalım kenarına kestiğimiz üçgen portakalı kenarlarına koyalım üstüne muhallebi bir daha dökelim bardağın ağız hissesi bırakma yerine kadar dolduralım.
  4. Üstüne bisküvi portakal ve antep fıstığı tozu ile süsledim. Dilerseniz öteki biçimde süsleye bilirsiniz tadı enfes oldu afiyet olsun ????‍????????
Bardakta Portakallı Mangola Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst