Balkabaklı Muhallebi

Felaket

New member
Balkabaklı Muhallebi Tanımı İçin Gereçler

Balkabaklı harç için;

  • 2 kilo balkabağı
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Balkabaklı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Balkabaklarını bir tencerede su ve şekerle güzelce eriyinceye kadar pişirin.
  2. Akabinde blenderden geçirin.
  3. Robottan çekmiş olduğunuz petibörleri balkabığına ekleyin ve karıştırın.
  4. Ben yuvarlak bir borcamda yaptım. Borcamı yavaşça ıslatın ve balkabağı harcını dökün.
  5. Muhallebisi için vanilya hariç tüm gereçleri bir tencerede kaynatın.
  6. Topaklanmaması için sık sık karıştırın.
  7. Kaynadıktan daha sonra 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  8. Vanilyayı da ekleyip karıştırın.
  9. Sıcak sıcak balkabağı harcının üzerine dökün.
  10. En az 3-4 saat buzdolabında bekletin. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Balkabaklı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst