Bal Badem Tatlısı

Felaket

New member
Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 kave fincanı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un (Gerekirse ilave edebilirsiniz )
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Bulamak için;

  • İrmik
Üzeri için;

  • Hindistan cevizi tozu
  • İsteğe nazaran ceviz fıstık antep tozu
Bal Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda Şerbet materyallerini bir tencereye alıp, kaynatmaya bırakalım.
  2. Kaynayan şerbeti ocaktan indirip soğumaya bırakalım.
  3. Hamur için; un hariç tüm materyallerimizi yoğurma kabında yoğuralım. ondan sonrasında azar azar un ek ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
  4. Hamurumuzu Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hal verelim.
  5. Hazırladığımız teknikleri irmiğe bulayalım.
  6. Buladığımız hamurları bıçak sayesinde üzerine küçük bir çizgi çekelim.
  7. Fırın tepsimize dizip 180 derece fırında pişirelim.
  8. Pişen tatlımızı 5 dk soğutup, şerbetle buluşturalım.
  9. Çizik attığımız bölgeye hindistan cevizi tozuyla süsleyip servis edelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Not: Şerbet içerisinde az tutmanızı tavsiye ederim üzerinde irmik çıtırlığını kaybetmesin ağızda daha hoş bir tat bırakıyor.

Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst