Aziz dizisinin Dilruba’sı Damla Sönmez “Senede üç dört sefer tıpkı rüyayı görürüm”

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Tanınan TV dizilerinden biri olan Aziz isimli projede Dilruba karakterine can veren Damla Sönmez, katıldığı bir programdan samimiyetiyle tüm dikkatleri üzerine çekti. Yılda 3-4 sefer tıpkı rüyayı gördüğünü belirten oyuncu, terler ortasında uyandığını söz etti.

bir epey dizi ve sinemada kendini başarılı performanslarıyla gösteren ünlü oyuncu Damla Sönmez, şimdilerde oynadığı “Aziz” dizisindeki “Dilruba” karakteri sevenleriyle buluştu. Büyük beğeni toplarken Sönmez, katıldığı bir TV programında bilinmeyenlerini deklare etti.

damla sönmez

Damla Sönmez
, yurtdışı tecrübeleri, alışılmadık takıntılarını ve şaşırtan hayallerini lisana getirirken, sempatik halleri ve samimi açıklamalarıyla her insanın ilgisini kendi üzerine çekmeyi başardı.

damla sönmez

Programda “Sürekli gördüğün bir düş var mı?” sorusuna cevap veren Sönmez “Var. Hatta dün gece de gördüm. Oyuncu arkadaşlarımla konuştuğumda onlar da emsal hayalleri gördüğünü söylüyorlar. Bir tiyatro oyununun sahneye çıkmadan hemilk öncesinde başlıyor hayal. Yer daima değişiyor; bir hangar, park yahut daha evvel oynadığım bir yer olabiliyor.” sözünü kullandı.

damla sönmez

“SENEDE 3-4 KERE GÖRÜRÜM”

Cevabına devam eden Sönmez “Tam seyircilerin içeri alınıp, sahne ışığı yanmadan evvel karanlıkta beklediği bir an vardır ya hani… İşte o andayız, perdenin ardındayım. Seyirciyi biraz bakılırsabiliyorum,. Adım atmak üzereyim ve uzun bir tirad ile başlayacağım oyuna. Tam cümlelerimi söyleyecekken ‘Tek bir söz hatırlamıyorum’ diye kalıyorum bu biçimde. Gerimi dönsem text orada olsa, şu biçimde bir gözümle baksam çabucak hatırlayacağım ancak düşümde fazlaca uzakta yahut ulaşamayacağım bir yerde oluyor genelde ve ben bu hayal ile terler içerisinde uyanıyorum. Senede de 3-4 sefer gördüğüm bir hayaldir bu.” biçiminde yanıtladı.

damla sönmez

“İKİ FARKLI OJE SÜRMEKTEN NEFRET EDERİM”

Sönmez, “Günlük hayatını zorlaştıracak bir takıntın var mı?” sorusuna ise, “Zaman vakit oluyor. Günlük ömrümü zorlaştıracak kadar değilse de sette giyinirkilk evvel sağ kol yahut ayakkabı giyerkilk evvel sağ ayakkabıyı giymek üzere şeyler diyebilirim. Bunlardan fazla el ve ayak parmaklarına iki farklı oje sürmekten nefret ederim. örneğin birinde ayağında oje var lakin elinde yok yahut ikisinde de var lakin ikisi de birbirinden farklıysa hiç hoşlanmıyorum.” tabirini kullandı.

damla sönmez

“TİYATRO DİYE TUTTURDUM”

Sanat mesleğine erken yaşlarda başlayan Damla Sönmez, 16 yaşında tiyatroya başlamasıyla, piyano, keman eğitimleri aldığını da deklare etti: “Şöyle; aslında tüm bu süreç tiyatro sebebiyle gelişti diyebilirim. Çok ‘Küçük Kara Balık’ ve ‘Şeker Portakalı’ üzere tiyatro oyunları izlerdik ailece ve ben tiyatro tiyatro diye tutturunca ailem yaşım tuttuğu anda beni uygun olan tüm kurslara yazdırmaya başladılar derken işte iki sene keman öğrendim, akabinde piyanoya geçtim, müzikal kısmını de kazandım fakat aslına bakarsan halihazırda tiyatro okuyordum…”

damla sönmez

“BİR ÇOK ÜLKEYE EĞİTİM İÇİN GİTTİM!”

Açıklamasına devam eden Sönmez “Sorbonne Üniversitesi’nde Dramaturji Bölümü’nü okurken oyunculuğa devam etmek için İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi’ne geri döndüm. esasen burslu kazanmıştım ve giderken dondurmuştum okulumu. Dönerken de bir daha yüksek lisans için yurt dışına gidebilirim dedim zira artık oynamak istiyordum. esasen bir daha eğitim için New York Sinema Academy’e de gittim. Orada da eğitim aldım ve biroldukca ülkeye de bir daha eğitim emelli gittim.” sözünü kullandı.