Ay Çöreği

Felaket

New member
Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Yeteri kadar un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olana dek)
İç harcı için;

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 adet elma rendesi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket pötibör bisküvi yahut kek kırıntısı
Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için gerekli olan gereçlerle yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun üzerini streç sinema ile kaplayıp 15 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
  2. İç harcımız için gerekli olan materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce ezip harç elde ediyoruz.
  3. Hamurumuzu 3 bezeye ayırıyoruz uzunlamasına açıp içine harcımızdan uzunlamasına koyup iki tarafınca katlayıp rulo haline getiriyoruz ve ikişer ya da üçer parmak kalınlığında kesiyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip, tepside 15 dakika mayalandırıp, ondan sonrasında 200 derecedeki fırına verip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun????
Ay Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst