Austin, ABD Ordusuna Sivillerin Zararını Önleme Çabalarını Artırma Emri Verdi

Bakec

Member
WASHINGTON — Savunma Bakanı Lloyd J. Austin III Perşembe günü orduya sivil ölümleri önleme çabalarını güçlendirme ve ABD muharebe operasyonlarında sivil zarar iddialarını araştırma ve kabul etme şeklini iyileştirme talimatı verdi.

Konuyla ilgili bugüne kadarki en kapsamlı açıklamasında, Bay Austin, askeri yetkililerin, sahadaki komutanların işleri hakkında nasıl düşündüklerini değiştirmeyi amaçladığını söylediği bir dizi önlemi harekete geçirerek, sivil zararı önlemeyi bir kültür olarak gördükleri bir kültürü teşvik etti. misyonlarının temel bir parçasıdır.

Bir kopyası The New York Times tarafından elde edilen üst düzey sivil ve askeri yetkililere yönelik iki sayfalık bir direktifte Bay Austin, “Sivilleri koruma çabalarını geliştirebiliriz ve geliştireceğiz” dedi. “Operasyonlarımızın yürütülmesinde masum sivillerin korunması, operasyonlarımızın nihai başarısı için hayati önemde ve önemli bir stratejik ve ahlaki zorunluluk olarak olmaya devam ediyor. ”

Hareket, 2019’da Suriye’de düzinelerce kadın ve çocuğu öldüren bir saldırının örtbas edilmesi ve Afganistan’ın başkenti Kabil’de 10 masum insanın ölümüne neden olan bir insansız hava aracı saldırısının örtbas edilmesi de dahil olmak üzere, sivilleri öldüren hava saldırılarına ilişkin bir dizi Times soruşturmasının ardından geldi. Ağustos. Pentagon’un saldırı incelemelerinden oluşan bir hazineye dayanan başka bir Times soruşturması, IŞİD’e karşı yürütülen hava savaşında sivil ölümlerini önlemedeki sistematik başarısızlıkları ortaya çıkardı.


Sn. Savaş tecrübesine sahip eski bir dört yıldızlı Ordu generali olan Austin, Kasım ayında askeri prosedürleri elden geçirme ve üst düzey subayları değişiklikleri yapmaktan sorumlu tutma sözü verdi. Notunda, sivil zarar konusunda standartlaştırılmış bir raporlama süreci, askeri bir “mükemmellik merkezi” oluşturulması ve konuyla ilgili yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışılan kapsamlı yeni bir politikanın tamamlanması talimatını verdi.

Sn. Austin’in direktifi ayrıca, Pentagon bu sivil zayiat politikasını sunana kadar, bazı askeri fonlar üzerinde yakın zamanda uygulanan kongre kısıtlamalarını da takip ediyor. Aynı gün, RAND Corporation, ordunun sivil kayıplara ilişkin süreç ve prosedürlerini değerlendiren, kongre tarafından zorunlu kılınan bir rapor yayınladı. Kongreye yönerge hakkında bilgi verildi.

The Times tarafından elde edilen RAND raporu, ordunun masumların ölümlerini ve yaralanmalarını değerlendirme yaklaşımında “önemli zayıflıklar”, özellikle de soruşturmaları yürütme ve ordunun sivil zararı daha iyi önlemesine izin verebilecek temel nedenleri veya dersleri belirlemedeki eksiklikleri buldu. .

Röportajlarda, sivil kayıplara tanık olan birkaç ordu mensubu, yetkililere defalarca resmi rapor sunduklarını ancak hiçbir yanıt alamadıklarını ve hava saldırısı ekiplerinin gelecekteki kazalardan nasıl kaçınılacağı hakkında nadiren konuştuğunu söyledi. Bir Hava Kuvvetleri subayı bu hafta, raporların “eterde kaybolmuş gibi göründüğünü” söyledi. ”

Not, uzun süredir ordunun karadaki sivil zararı soruşturması için yapılan çağrıların merkezin çalışmasının bir parçası olup olmayacağını belirtmiyor ve ordunun kendisini derecelendirmesi gerekip gerekmediğine dair soruları yanıtlamıyor.

Bu arka planda, Bay Austin’in çabasının ordunun kendisini izleme ve dizginleme yeteneğini değiştirip dönüştürmeyeceği belirsizliğini koruyor, çünkü kısmen Pentagon sivil zararı önlemeye ve hafifletmeye çalıştığını söyledi.


Örneğin, ABD ordusuna uzun zamandır, savaş yasalarının kasıtlı olarak sivilleri hedef almayı veya görgü tanıklarının ölümlerinin beklenen ölçeğinin muharebe amacıyla orantısız olduğu grevler gerçekleştirmeyi önlediği öğretiliyordu. Askeri liderler ve cumhurbaşkanları uzun süredir ikincil hasarı en aza indirme veya önlemeye çalışma politikasını dile getirdiler.


Afganistan’dan Raporlama

  • Kabil’in Düşüşü İçinde:Taliban, dünyayı şoke eden bir hızla Afgan başkentini ele geçirdi. Muhabirimiz ve fotoğrafçımız tanık oldu.
  • 5 Umutsuz Günler:120 Times’ın üzerinde çalışan ve aile üyesi, Taliban’ın devralmasından zar zor kurtuldu. İşte nasıl çıktıkları.
  • Bir Denizci ve Talib Yeniden Buluşuyor:Afganistan’da deniz piyadesi olarak görev yapan bir Times muhabiri, bir zamanlar savaştığı bir Taliban komutanıyla röportaj yapmak için geri döndü.
  • Bir Fotoğrafçının Günlüğü:Bir Times fotoğrafçısının objektifinden Afganistan’da 20 yıllık savaşa bir bakış.
Son yıllarda, bir dizi askeri yetkili, düzenlemelerdeki boşlukların, Özel Harekat kuvvetlerinin güvenlik önlemlerinden kaçınmasına rutin olarak izin verdiğini söyledi.

Ancak Bay Austin ve kıdemli danışmanları, ordudaki politika kurallarını ve kültürel normları anlamlı bir şekilde elden geçirme niyetini ilan ettiler. Karşılaştıkları zorluk, soyut niyetlerini sahada somut bir değişime çevirebilecekleridir.

Bu amaçla, Bay Austin’in notu, Pentagon yetkililerini sivil zarar bildirimleri için standart bir sistemin kurulması ve nasıl önleneceğine, hafifletileceğine ve müdahalenin nasıl yapılacağına odaklanacak Pentagon merkezinin oluşturulması gibi bazı konularda derhal harekete geçmeye yönlendiriyor. sivil zarar

Savunma bakanı ayrıca yetkililere, bir genel müfettişin Kabil’deki insansız hava aracı saldırısıyla ilgili soruşturması olan RAND’ın raporu da dahil olmak üzere, yakın zamanda tamamlanan Pentagon tarafından yaptırılan çalışmalardan tavsiyeleri yerine getirmek için sözde bir Sivil Zararı Azaltma ve Müdahale Eylem Planı geliştirmeleri için yetkililere 90 gün verdi. Suriye’deki 2019 hava saldırısının bir incelemesi.

Ağustos ayında Afganistan’ın Kabil kentinde bir insansız hava aracı saldırısı, ABD ordusunun hedefleri belirlemek ve grevler gerçekleştirmek için kullandığı prosedürlerin elden geçirilmesi çağrılarına yol açtı. Kredi. . . The New York Times için Jim Huylebroek

Not, bu çabayı kimin denetleyeceğini söylemiyor. Ancak konuyu bilen bir kişi, özel harekat ve düşük yoğunluklu çatışmalardan sorumlu savunma bakan yardımcısı Christopher P. Maier’e atandığını söyledi.


Görevi, tipik olarak insani kaygılara odaklanan Pentagon yetkilileri yerine operasyonel taraftaki birine verme kararının, Bay Austin’in sahadaki savaşçıların şu fikirleri ciddiye alacağı yönündeki kararlılığının ince bir yansıması olduğu söyleniyor. sivil zararı azaltmak için yeni çabalardan ortaya çıkıyor.

Ardından, nottan sonraki 180 gün içinde – Bay Maier’in geliştireceği politika planlarını dahil etmek için üç ay bırakarak – Bay Austin, Pentagon’a iki yıldan fazla bir süredir geliştirilmekte olan sivil zararı azaltmaya yönelik geniş ve yeni bir politikayı tamamlaması talimatını verdi. . “Talimat” olarak bilinen bu, Pentagon doktrini olarak değişiklikleri kilitleyecektir.

Bay Austin, “D. O.D.’nin sivilleri koruma çabalarının, her zaman ve sadece komutanlarımızın ve sahadaki personelimizin değil, departmandaki tüm liderlerin sorumluluğunda olduğunu pekiştiren kapsamlı bir yaklaşım benimseyecektir.” dedi.

Not, ayrıntılar konusunda seyrek olmakla birlikte, buna yol açan iç müzakerelere aşina olan bir kişi, niyetin, yüksek profilli sonuçlara yol açan dronlar ve diğer uçaklar kullanılarak savaş bölgesi ve terörle mücadele grevleri bağlamında değişiklikler yapmakla sınırlı olmadığını söyledi. son yıllarda sivil ölüm vakaları.

ABD’nin Afganistan ve Somali’den çekilmesi ve Irak ve Suriye’deki birliklerin çekilmesiyle, bu tür saldırıların sıklığının ve göreli öneminin azalması bekleniyor.

Bunun yerine, kişi, politika hedefinin daha iddialı ve geleceğe yönelik olduğunu söyledi: güç şebekeleri veya uydular gibi altyapıyı devre dışı bırakmanın mümkün olduğu yerlerde, saldırı hackleme ve uzay gibi yeni ortaya çıkan alanlar dahil olmak üzere, tüm askeri faaliyetlerde sivil korumalar hakkında yeni düşünceleri dahil etmek. sivillere sayısız yoldan zarar vermek ve sözde “bilgi” operasyonları veya propagandası.

Bay Austin’in notu, projenin ileriye dönük kapsamına dair üstü örtülü ipuçları içeriyordu.

“Sivillerin zarar görmesiyle sonuçlanmış olabilecek olayları değerlendirme yöntemlerimizi yeniden gözden geçireceğiz, bu tür olaylardan sivillere verilen zararı kabul edeceğiz ve öğrenilen dersleri gelecekteki muharebe operasyonlarının planlanması ve yürütülmesine ve taktik, teknik ve uygulamalarımıza dahil edeceğiz. prosedürler” dedi.


Ordunun 1300’den fazla sivil zayiat raporuna ilişkin gizli değerlendirmelerine ve 100’den fazla sivil zayiat sahasındaki kara raporlarına dayanan bir Times soruşturması, İslam Devletine karşı hava harekâtının kusurlu istihbarat, teyit yanlılığı ile işaretlendiğini gösterdi. ve yetersiz sorumluluk.


Sivil Kaza Dosyaları

New York Times, Irak ve Suriye’de ABD öncülüğündeki hava saldırılarından kaynaklanan sivil kayıplara ilişkin raporlara ilişkin Pentagon’un yüzlerce gizli değerlendirmesini kamuoyuna açıklıyor.


Ağustos ayında Afganistan’dan kaotik geri çekilme sırasında Kabil’deki ölümcül insansız hava aracı saldırısında, üst düzey Pentagon yetkililerinin saldırıdan saatler, günler ve haftalar sonra iddia ettikleri hemen hemen her şeyin yanlış olduğu ortaya çıktı. Bir Times video incelemesinin arabayı kullanan adamın bir yardım görevlisi olduğunu göstermesinden bir hafta sonra, Pentagon grevin trajik bir hata olduğunu ve hiçbir İslam Devleti Horasan savaşçısının öldürülmediğini kabul etti.

Hava Kuvvetleri genel müfettişi Korgeneral Sami D. Said’in Kabil grevindeki soruşturması, operatörlerin gördüklerini yorumlamalarını çarpıtmak için “onay yanlılığını” suçladı. Soruşturma, onay yanlılığı riskini azaltmak için yeni önlemler almak ve sivillerin varlığını değerlendirmek için kullanılan saldırı öncesi prosedürleri gözden geçirmek de dahil olmak üzere, grevlerin düzenlendiği süreci düzeltmek için çeşitli önerilerde bulundu.

Kasım ayında Bay Austin, askeri prosedürleri yenilemeye ve üst düzey subayları sivil zarardan sorumlu tutma sözü verdi. Ancak bu kayıpların Suriye ve Afganistan’daki savaş alanlarında devam etmesine izin veren herhangi bir sistemik sorunun ana hatlarını vermedi.

Ve iki hafta sonra, bir New York Times soruşturması, üst düzey yetkililerin ve sivil yetkililerin, 2019’da Suriye’de düzinelerce kadın ve çocuğu öldüren bir ABD hava saldırısından kaynaklanan kayıpları gizlemeye çalıştığı yönündeki iddiaları açıkladıktan sonra, Bay Austin üst düzey bir soruşturma emri verdi. madde.

Görev Gücü 9 adlı gölgeli bir Özel Harekat birimi tarafından gerçekleştirilen saldırı, 18 Mart 2019’da Suriye’nin Baghuz kasabası yakınlarında gerçekleşti. Bu, IŞİD’e karşı yıllarca süren savaşta en büyük sivil kayıplardan biriydi, ancak ABD ordusu bunu hiçbir zaman kamuoyu önünde kabul etmemişti.


Pentagon yetkilileri, Ordu Kuvvetleri Komutanlığı’nın dört yıldızlı başkanı General Michael X. Garrett tarafından yürütülen soruşturmanın grevi ve ordunun saldırıyla ilgili ilk soruşturmalarını incelediğini söyledi.

Bay Austin’in notundaki birkaç adım, RAND raporunda gündeme getirilen önerileri içeriyor. Bulguların çoğu, grev sonrası değerlendirme sürecinde de sorunlar bulan sivil kayıplara ilişkin yakın tarihli diğer incelemeleri yansıtıyor.

Nisan 2018 tarihli bir Müşterek Kurmay Başkanları incelemesi, “bir sivil zayiat olayının nedeni ve/veya öğrenilen dersler hakkında ast komutanlara verilen geri bildirimin tutarsız olduğunu tespit etti. Pentagon genel müfettişinin Mayıs 2021 raporu da grev sonrası değerlendirmelerle ilgili sorunları gündeme getirdi.

Çatışmada Siviller Merkezi’nin kıdemli danışmanı Annie Shiel, “Sivil zararın bakanlığın en üst düzeylerinde bir öncelik olarak tanınması olumlu ve memnuniyetle karşılanan bir adımdır” dedi. “Ancak etki tamamen sonuçlara bağlı olacaktır. ”

Dave Philipps, Colorado Springs’ten gelen haberlere katkıda bulundu.
 
Üst