Aşiret başkanından radikal karar! Düğünler için limit koydu

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Şırnak’ta, hem Uzungeçit beldesinin Belediye Lideri tıpkı vakitte Goyan Aşireti önderi olan Cemil Yıldız, düğün masraflarına limit koydu. Uygulamaya birinci vakit içinderda kendi kızından başlayan Yıldız, “Damat tarafını borç altında bırakamam” dedi.

Şırnak’ta, Uzungeçit beldesinde hem belediye başkanlığı yapan tıpkı vakitte aşiret başkanı olan Cemil Yıldız evlenmek isteyip de geçim kahrı yaşayanlar için radikal bir karar aldı. Evlendikten daha sonra borç yükü altına giren gençlerin durumunu göz önünde bulundurarak düğün masraflarına limit getirdi.

Aşiret önderi düğünler için yeni karar aldı

TOPLAM MASRAF 100 BİN TL’Yİ GEÇMEYECEK

Yıldız’ın uygulamasına bakılırsa damadın ailesinden istenen 200 gram altın ölçüsü 70 gramı geçmeyecek. Davetlilere verilen ve 500 kilo etin kullanıldığı yemek servisi de kaldırıldı. Yemeğin yalnızca vilayet haricinden gelen konuklara 30 kilo eti geçmeyecek biçimde verilmesine karar verildi. Bunun yanı sıra düğünde yapılacak masrafın 100 TL’yi geçmeyecek.

Düğün masrafları 100 tlyi geçmeyecek

BİRİNCİ KERE KENDİ KIZINDA UYGULADI

Aşiret başkanı Cemil Yıldız aldığı bu sonucu birinci vakit içinderda kendi kızının düğününde uygulamaya geçirdi. Yıldız, kızı Halime’yi (20) oğulları Erkan Aydemir (24) için isteyen ailenin 1 kiloya varan altın teklifini reddetti. Yıldız, damadını borç yükünde bırakmamak için 70 gram altında karar kılarken, geline alınan 60 bin TL’lik altın ölçüsünün yanı sıra düğün sırf 30 bin TL’ye mal oldu. Öte yandan gelin ve damada davetliler tarafınca toplam 204 bin TL takıldı. 2 gün 2 gece süren düğüne siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle civar ilçelerin belediye liderleri ve öteki bölge aşiret başkanları de iştirak sağladı.

Cemil Yıldız aldığı sonucu birinci defa kendi kızında uyguladı

“200 GRAM ALTIN ALMAK ZORUNDAYMIŞIZ ÜZERE HİSSEDİYORDUK”

Yıldız, “Şu vakte kadar yaptığımız olağan düğünlerde altınlarla birlikte damat tarafının masrafı 400 bin TL’yi buluyordu. 200 gram altın almak zorundaymışız üzere hissediyorduk. Öncelikle kendi kızımla bu uygulamaya başlamak istedim. Altın ölçüsünü 70 grama indirdik. Yemek masrafının da fuzuli olduğunu düşündük. Daha evvel beldede damat tarafı yemeklerde kullanmak için 500 kilo et alıyordu. Bunu da kaldırdık. Bu vesileyle şu an düğün masrafları 100 bini bulmayacak. Kızıma mutluluklar diliyorum. Tüm gençlerimizin keyifli olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Düğün masrafları 30 bin TLye geldi

“BORÇLAR ALTINDA MUTLULUĞUM, MUTSUZLUĞA DÖNÜŞECEKTİ”

Damat Erkan Aydemir, düğüne katılanlara teşekkür ederek, “Belediye liderinin kızıyla evlenmenin hayli güç olacağını düşünüyordum. Kilolarca altın almam lazımdı. Evlenince borçlar altında mutluluğum, mutsuzluğa dönecekti. Aşiretimizin aldığı bu karar, beni epey memnun etti” dedi.

Gelin ve damada 204 bin tl takıldı

“BABAMIN BU KARARI ALMASI BENİ ÇOK KEYİFLİ ETTİ”

Halime Yıldız da altın ölçüsünün kendisi için kıymetli olmadığını söz ederek, şunları lisana getirdi:

“Benim için kıymetli olan mutluluğum. Bu sonucun alınmasına fazlaca memnun oldum. Damat için de epey düşünüyordum. Babamın bu sonucu alması beni keyifli etti.”

Öte yandan, davetliler içinde olan Uludere Belediye Lideri Sait Ürek ve Beytüşşebap Belediye Lideri Habip Aşan da alınan kararların Uzungeçit ile sonlu kalmayacağının altını çizerek düğün masraflarını en aza indirmenin her insanın bakılırsavi olduğunu söylemiş oldu.