Antep Fıstıklı Şam Tatlı

Felaket

New member
Antep Fıstıklı Şam Tatlı Tanımı İçin Materyaller

900 gr tepsi için

  • 7-5 su bardağı irmik
  • 1-5 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 su bardağı toz fıstık
  • 3 su bardağı su
Şerbet için

  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • 3 damla limon
Antep Fıstıklı Şam Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Su hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alalım kuru biçimde hepsini karıştıralım.
  2. Daha sora üzerine su koyarak düzgünce harmanlıyoruz.
  3. Tabanı yağlanmış dikdörtgen tepsiye harcımızı döküyoruz.
  4. Elimizle yeterlice yayarak eşit bir biçimde dümdüz olmasını sağlıyoruz.
  5. 2 saat dinlendirip 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Daha sora birinci sıcaklığını bırakmış şerbeti her yerine gelecek biçimde döküyoruz.
  7. Şerbetini tamamını birinci seferde çekmeye bilir kalan kısmı daha sora da dökebiliriz.
  8. Tatlımız biraz yumuşadıktan sora görseldeki üzere dilimleyerek üzerine toz fıstık serptikten sora yarım saat dinlendirip servis edebiliriz deneyenlere. Afiyetolsun????.
Antep Fıstıklı Şam Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst