Zerdeçallı Taze Kayısı Kompostosu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım kilo taze kayısı
- 1 ,5 su bardağı tozşeker (damak tadınıza bakılırsa ayarlayabilirsiniz)
- 1 adet çubuk tarçın
- 2-3 adet karanfil
- 6 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 adet nohut kadar limon tuzu
Not EkleTarifi Yazdır
- Kayısıları yıkayalım çekirdeklerini çıkaralım ikiye üçe keselim.
- daha sonra tencereye alalım suyunu koyalım orta ateşte fokurdayınca ocağın altını kısalım.
- 20 dk kısık ateşte pişirelim 20dk şekeri ekleyip karıştıralım.
- Tarçını karanfili ekleyelim 30 dk kısık ateşte pişirelim.
- Üzerinin köpüğünü alalım.
- daha sonra zerdeçalı 1 yemek kaşığı su ile eritip içine katalım karıştıralım.
- Limon tuzu da katıp karıştıralım.
- Ocağı kapatalım biraz soğuduktan daha sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.