Zerdeçallı Taze Kayısı Kompostosu

Felaket

New member
Zerdeçallı Taze Kayısı Kompostosu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze kayısı
  • 1 ,5 su bardağı tozşeker (damak tadınıza bakılırsa ayarlayabilirsiniz)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2-3 adet karanfil
  • 6 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 adet nohut kadar limon tuzu
Zerdeçallı Taze Kayısı Kompostosu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kayısıları yıkayalım çekirdeklerini çıkaralım ikiye üçe keselim.
  2. daha sonra tencereye alalım suyunu koyalım orta ateşte fokurdayınca ocağın altını kısalım.
  3. 20 dk kısık ateşte pişirelim 20dk şekeri ekleyip karıştıralım.
  4. Tarçını karanfili ekleyelim 30 dk kısık ateşte pişirelim.
  5. Üzerinin köpüğünü alalım.
  6. daha sonra zerdeçalı 1 yemek kaşığı su ile eritip içine katalım karıştıralım.
  7. Limon tuzu da katıp karıştıralım.
  8. Ocağı kapatalım biraz soğuduktan daha sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Zerdeçallı Taze Kayısı Kompostosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst