Zebra Pastası

Felaket

New member
Zebra Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 200 ml sıvı yağ
  • 200 ml süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 300 gram un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya sekeri
Ayrıyetten:

  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
Puding için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Yarım su bardağının yarısı kadar un
  • Yarım su bardağının yarısı kadar şeker
Zebra Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip devam çırpıyoruz.
  3. Unu, vanilya şekeri ve kabartma tozunu ekleyip içersine katıp devam çırpıyoruz.
  4. Hamuru ikiye bölün ve birine sütü ve kakao karıştırın.
  5. 26 cm yağlanmış kalıba bir sade bir kakaolu karışımdan dökün.
  6. 180 derecede 40-45 dk fırında pişirin.
  7. Ardından çabucak pudingi hazırlıyoruz.
  8. Öncelikle sütü ve yumurta sarısını tencereye alıp çırpıyoruz.
  9. daha sonra bütün materyalleri karıştırıp yoğunlaşana kadar pişirip pastamızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.
Zebra Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst