Zebra Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 200 ml sıvı yağ
- 200 ml süt
- 1 su bardağı şeker
- 300 gram un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya sekeri
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı kakao
- Yarım su bardağının yarısı kadar un
- Yarım su bardağının yarısı kadar şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip devam çırpıyoruz.
- Unu, vanilya şekeri ve kabartma tozunu ekleyip içersine katıp devam çırpıyoruz.
- Hamuru ikiye bölün ve birine sütü ve kakao karıştırın.
- 26 cm yağlanmış kalıba bir sade bir kakaolu karışımdan dökün.
- 180 derecede 40-45 dk fırında pişirin.
- Ardından çabucak pudingi hazırlıyoruz.
- Öncelikle sütü ve yumurta sarısını tencereye alıp çırpıyoruz.
- daha sonra bütün materyalleri karıştırıp yoğunlaşana kadar pişirip pastamızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.