Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı ceviz
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker, yağ, süt, vanilin, kabartma tozu, portakal suyu, rendelenmiş kabuğu mikser ile çırpın.
- Elenmiş un ekleyip güzelce karıştıralım. Kek harcının ayrısını başka bir kaba ayırın.
- Birinin içine kakao, ceviz ekleyip çırpın.
- Silikon kabı içine bir kepçe kakaolu bir kepçe öbür beyaz olan harçtan koyup sıralı bu biçimde devam ederek hepsini ekleyin.
- Tencereye kalbin yarısına gelecek kadar su koyuyoruz.
- Tenceremizin kapağına havlu sarıyoruz. Buharı çeksin diye. Suyun kaynama sesini duyar duymaz tenceremizin altını kısıyoruz büsbütün kısmayalım.
- 45 dk daha sonra denetimli olarak pişirin.
- Kekimiz soğuyunca kalıbından çıkaralım. Kolay gelsin.