Yumuşacık Muzlu Kek

Felaket

New member
Yumuşacık Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 3 çay bardağı un
Keki ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı soğuk süt
Üzeri için:

  • 2 adet muz
  • 1 paket muzlu puding
  • 3.5 su bardağı süt
Yumuşacık Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. daha sonra öbür gereçleri ekliyoruz.
  3. Kek kalıbını yağlayıp kek harcımızı döküyoruz ve tabana bi kaç defa vuruyoruz.
  4. Ben kek kalıbı kullandım dilerseniz küçük bi borcam da yapabilirsiniz.
  5. Keki 180’ öncesinden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  6. Kek pişerken muzlu puding için 3. 5 su bardağı sütü tencereye alıp toz karışımı döküyoruz. Yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  7. Muzlu puding paketlerinin üzerinedeki ölçü ölçüleri farklı olabilir yazdığı üzere pişiriniz.
  8. Pişen kekin birinci sıcağı gittikten daha sonra bir çay bardağı soğuk süt ile keki ıslatıyoruz.
  9. Üzerine iki adet muzu yuvarlak doğrayıp sıralıyoruz.
  10. Ardından pişirdiğimiz muzlu pudingi döküp buzdolabında 10 dk kadar dinlendirdikten daha sonra dilediğimiz üzere süsleyip servis ediyoruz.
  11. Muzu keke fazlaca yakıştırdım kesinlikle denemelisiniz ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Yumuşacık Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst