Yumurtasız Ağır Çikolatalı Browni Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram un
- 200 gram şeker (Şekeri az sevenler 150-170 gram içinde ekleyebilir)
- 250 ml süt
- 125 ml sıvı yağ
- 80 gram kakao
- 200 gram bitter yahut sütlü çikolata
- Yaban meyveleri
- Beyaz çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sıvı yağ ve çikolatayı alıp çikolata eriyene kadar orta ateşte karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Şekeri ekleyip yavaşça eriyene kadar yine karıştırıyoruz.
- Un ve kakaoyu ekliyoruz ve sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz. Tel yardımı ile biraz daha karıştırdıktan daha sonra yağlı kağıt yerleştirdiğimiz küçük kare borcama harcı döküyoruz. Üzerini meyve ve beyaz çikolata ile süslüyoruz.
- 175 derece alt üst ayarda ayarda 40 dakika pişiriyoruz (Çubuk bastırdığınızda çubuğa biraz hamur yapışık kalması lazım) afiyet olsun ????