Yılmaz Erdoğan’ın kaleminden ‘Aydınlıkevler’ ağır ilgi gördü

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Yapımını BKM’nin üstlendiği, Demet Akbağ’nın performansı ile Yılmaz Erdoğan’ın kalemini bir ortaya getiren ‘Aydınlıkevler’, kapalı gişe oynamaya devam ediyor. Başarılı sanatkarların Ankara’da sahnelediği ‘Aydınlıkevler’, sanatseverler tarafınca ağır ilgiyle karşılandı.

Oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Caner Alkaya, Salih Bademci, Burak Dakak, Sinem Ünsal, Nebi Tolga Yılmaz, Sevda Baş, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Zeynep Kiraz Tosun üzere tecrübeli isimlerin bir ortada bulunduğu, Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı Aydınlıkevler oyunu kapalı gişe olarak sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Ankara’da sahnelenen oyunda, semt olan Aydınlıkevler kıssasına de yer verildiği ‘Aydınlıkevler’ Ankara’da altı bin kişi tarafınca izlendi.

Oyunun muharriri Yılmaz Erdoğan da ‘Aydınlıkevler’in Ankara gösterimlerine katılarak izleyenlere sürpriz yaptı. Seyircilerle birlikte oyunu izleyen Erdoğan, oyun sonunda Demet Akbağ’ın anonsuyla sahneye çıktı ve hislerini lisana getirdi.

Aydınlıkevler Yılmaz Erdoğan

“GERÇEKÜSTÜ BİR DURUM BU”

Sahneye çıkarak hislerini sözlere döken Erdoğan, “Benim için sözün tam manasıyla gerçeküstü bir durum bu. Zira 1973’te Ankara’ya geldik, birinci gün sokağa çıktık bir ‘duvar’ vardı. Gerisinde ne olduğunu anlayamamıştım, hâlâ anlayamadım. Baktım anlayamıyorum bir oyun yazdım ancak fazlaca uzun sürdü bu oyunu yazması. Artık aranızda bu oyunun kahramanlarını görüyorum. Hikayenin gerçek kahramanlarının önünde bu tecrübesi hayatış olmak benim için hayatım boyunca unutmayacağım bir şey. Sizin gösterdiğiniz ilgi ve takviye olmasaydı bu biçimde bir oyun da olmayacaktı. Bilenler biliyor, ben bu oyunu Zafer Çika’ya adadım. Zira bir tiyatro oyunu yazmam için ağır bir baskısı olmuştu. Ankara’da oynadığımız bu oyunu da Nebi Tolga Yılmaz’ın oynadığı ve genç yaşta kaybettiğimiz Muharrem Özbakır’a adıyorum. Bu ortada epey az yazdığım şeyin bildirisi bu kadar net olmuştur: Oyununuzu adam üzere oynayın, camlarımızı da kırmayın” tabirlerini kullandı.

Aydınlıkevlerin konusu ne

‘AYDINLIKEVLER’İN KONUSU NE?

Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın performansları ile büyük övgü aldığı ‘Aydınlıkevler’, seyircileri 1970’li yılların atmosferi ile soğuk Ankara gecelerine taşırken, bir yandan da dünyanın rastgele bir yerinde rastgele bir mahallede, rastgele bir babaanne ile torunun hayatından, vakitsiz ancak ‘her vakte ait’ bir kıssa anlatıyor.

Aydınlıkevlerin oyuncu kadrosu

‘AYDINLIKEVLER’İN OYUNCU KADROSU

Yönetmenliğini Serdar Biliş’in proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten’in üstlendiği, Cem Yılmazer imzalı sahne tasarımı ve Tuluğ Tırpan’ın orjinal bestelerinin yanı sıra Mustafa Olgan’ın canlı müzikleri ile de beğeni toplayan ‘Aydınlıkevler’in takımında Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın yanı sıra Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Caner Alkaya, Kiraz Tosun yer alıyor.

Aydınlıkevler oyununun sahne tarihleri

‘Aydınlıkevler’in Yeni Tarihleri:

17 Aralık Cumartesi… Maximum Uniq Hall
22 Aralık Perşembe… Maximum Uniq Hall
23 Aralık Cuma… Maximum Uniq Hall

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK GÖRÜNTÜ;

Yengesinin tedavi parasını alarak ortadan kaybolan adam izleyenleri şaşkına çevirdi! İsmini Ezel Bayraktar olarak değiştirdi…