Yılbaşı Konsept Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya keki için;
- 4 adet yumurta sarısı ve beyazı ayrı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta (yarım)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su (yarım)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket kremşanti
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Beze, küçük çam kozalağı ve cam ağacı yaprağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazı itinayla ayırdım evvel beyazı bir tutam tuz ile traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
- daha sonrasında yumurta sarısı şeker ile köpürene kadar çırpılır .
- Yavaşça sıcak su eklenir, akabinde kuru gereçler ekledim ve karıştırdım.
- daha sonrasında içten dışa katlayarak 3 seferde yumurta beyazı ile karıştırdım.
- daha sonrasında 18 cm kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarına yağlı kağıt yerleştirdim ve harcı aktardım.
- Bu sırada evvelinde ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk pişirdim.
- Kreması için; kremşanti harici tüm materyaller karıştırdım ve pişirdim krema ılıdıktan daha sonra toz kremşanti aktarıp ve güzelce çırptım ve krema hazır.
- Keki eşit biçimde 3 modüle böldüm.
- Taban kısmını kelepçeli kalıba yerleştirdim keki şekerli süt ile yavaşça ıslatıp, kremamı yaydım ve kek ile kapattım bu türlü pastamı tamamladım.
- Hazırlamış olduğum kremşanti ile de her yerine gelecek biçimde kapladım ve çam ağacı yaprağı,küçük kozalak ve beze ile süsleme sürecini tamamladım.