Yer Fıstıklı, Ayranlı, Limonlu, Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık tuzsuz ayran
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limonun rendesi ve suyu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 2 su bardağı dolusu un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı dövülmüş tuzsuz yer fıstığı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tereyağ yahut margarin
Not EkleTarifi Yazdır
- Mikser kabında yumurta ile şekeri 5 dk çırpalım ayranı yağı ekleyelim 5 dk daha çırpalım şekeri ile limon rendesini güzelce ovalım limon kokusu çıkması için daha sonra kek hamuruna ekleyip karıştıralım.
- Bir su bardağı unu eleyerek katıp karıştıralım vanilya kabartma koyup karıştıralım kalan bir su bardağı unu eleyip katalım karbonatı dökelim.
- Üzerine limon suyunu dökelim karıştıralım daha sonra hamuru ikiye bölelelim kakaoyu ekleyip yer fıstığınu yarısını ekleyelim çırpalım sade hamuru da yerfıstığını kalan yarısı döküp karıştıralım.
- Kek kalıbını yağlayalım unlayalım bir sade bir kakaolu olarak hazırladığımız kek harcını dökelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dk pişirelim.
- daha sonra fırından çıkınca 10 dk soğusun dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.