Yaz Sıcaklarında Ferahlatan Saray Tatlısı

Felaket

New member
Yaz Sıcaklarında Ferahlatan Saray Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre (5 su bardağı süt)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • 1 yemek kaşığı teremyağ (teremyağ’ın lezzeti daha da eşsizleştirecektir)
  • 1 paket vanilya
Süsleme için;

  • 1 paket meyveli sos yahut 1 paket kremsanti (hangisini kullanmak isterseniz)
  • 2 su bardağı kadar fındık kırığı
Yaz Sıcaklarında Ferahlatan Saray Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt,şeker ve unu tencereye alalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. (sürekli olarak karıştıralım).
  2. Kaynayıp göz göz olduktan daha sonra ocaktan alıp çabucak 1 yemek kaşığı teremyağ ve 1 paket vanilyayı ekleyelim.
  3. Tamamen homojen bir kıvam elde edip pürüzsüzleşene kadar çırpalım.
  4. Muhallebiyi fincan,karton bardak yahut standart su bardaklarına dolduralım.
  5. Kolayca çikarabilmek için muhallebiyi eklemedilk evvel bardağı suyla çalkalayalım.
  6. Muhallebileri ekledikten daha sonra bardak ağızlarını streçle kapatıp en az 4 -5 saat kalacak biçimde buzluğa atalım.
  7. Buzluktan çıkardığımız muhallebileri 2 yahut 3 kesime bölelim.
  8. Böldüğümüz kesimlerin yan kısımlarını fındık kırığına bulayalım.
  9. Süslemesi büsbütün sizin isteğinize bağlı.
  10. Ben bu kez kremsanti kullandım.Sıcaklarda epey yavaşça ve fresh bir sunum olacaktır. Şimdiden afiyet olsun
    ☁
    .
Yaz Sıcaklarında Ferahlatan Saray Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst