Yaz Sıcaklarında Ferahlatan Saray Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre (5 su bardağı süt)
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağından biraz eksik un
- 1 yemek kaşığı teremyağ (teremyağ’ın lezzeti daha da eşsizleştirecektir)
- 1 paket vanilya
- 1 paket meyveli sos yahut 1 paket kremsanti (hangisini kullanmak isterseniz)
- 2 su bardağı kadar fındık kırığı
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt,şeker ve unu tencereye alalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. (sürekli olarak karıştıralım).
- Kaynayıp göz göz olduktan daha sonra ocaktan alıp çabucak 1 yemek kaşığı teremyağ ve 1 paket vanilyayı ekleyelim.
- Tamamen homojen bir kıvam elde edip pürüzsüzleşene kadar çırpalım.
- Muhallebiyi fincan,karton bardak yahut standart su bardaklarına dolduralım.
- Kolayca çikarabilmek için muhallebiyi eklemedilk evvel bardağı suyla çalkalayalım.
- Muhallebileri ekledikten daha sonra bardak ağızlarını streçle kapatıp en az 4 -5 saat kalacak biçimde buzluğa atalım.
- Buzluktan çıkardığımız muhallebileri 2 yahut 3 kesime bölelim.
- Böldüğümüz kesimlerin yan kısımlarını fındık kırığına bulayalım.
- Süslemesi büsbütün sizin isteğinize bağlı.
- Ben bu kez kremsanti kullandım.Sıcaklarda epey yavaşça ve fresh bir sunum olacaktır. Şimdiden afiyet olsun