Yaz Pastası (Çilekli Kedidili Bisküvili) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 500 gram çilek
- 1 paket (400 gram kedidili bisküvi)
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket labne peyniri
- Arzuya nazaran marketlerde satılan pasta jölesi (şart değil olmasada olur)
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunu için labne peyniri hariç bütün krema gereçlerini bir tencerede çırpıyoruz güzelce çırptıktan daha sonra ocağa alıyoruz karıştırmadan ocağa almayın.
- Muhallebimizi karıştırarak pişiriyoruz. Yalnızca kaynatıp çekmeyeceğiz ocaktan, biraz daha yoğunlaşması için bekleyeceğiz. Bu müddette daima karıştırın ki altı yanmasın.
- Pişen muhallebimizi ocaktan alalım ve içine bir paket labneyi ekleyip yeterlice çırpalım.
- Kremamız ne sıcak ne soğuk olmalı, birazcık ılıması için biz kedi dillerimizi ıslatmaya başlayalım. Ve çilekleri küçük küçük küp küp keselim.
- Islatmak için kulanacağımız sütü bir tabağa döküyoruz ve kedidili bisküvilerimizi sütümüze batırıp çıkarıyoruz.
- Sütün ortasında epey bekletmeyin, yoksa hamurlaşır iki taraflı 2 ye kadar sayın kâfi.
- Kedi dillerimizi kare yada dikdörtgen bir borcama bir sıra diziyoruz (ben orta uzunluk bir fırın kabı kulandım)
- Üzerine muhallebinin yarısını döküp düzeltiyoruz ve doğradığımız çileklerin yarısını serpiştiriyoruz. Artık tekrar bir kat kedidili ve muhallebi döküyoruz.
- En üste de kalan çileklerimizi ilave ediyoruz. Öbür meyvelerlede süsleyebilirsiniz.
- Ben üzerine marketten aldığım hazır pasta jölesinden pişirip döktüm biraz. Bu kaide değil.
- Tatlımız hazır. Bir gece evvelde yapılırsa fazlaca daha hoş oluyor. En az 5 saat buzdolabında bekletin.