Yaz Aylarında Hem yavaşça Hemde Lezzetli Kusursuz Bir Tanım Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 ,5 paket ( kedidili bisküvi yaklaşık 30 adet)
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 1 ,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 200 gram labne peynir
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım :Labne peynir vanilya ve tereyağı hariç tüm materyalleri bi tencereye alıp çırpıcıyla güzelce karıştıralım.
- Ocağa alıp kısık ateşle daima karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.Kıvamını alan muhallebinin altını kapatalım ılıması için bi kenara bırakalım orta ara karıştıralım kabuk tutmaması için.
- Ilıyan muhallebinin içine labne peynir, tereyağı ve vanilyayı da ekleyip mikserle düzgünce karıştıralım (daha ağır bi kıvam isterseniz bu etapta bir paket kremşanti de ekleyebilirsiniz kıvamı hoş olduğu için ben tercih etmedim).
- Kahve şeker ve suyu bi kaba alıp eriyene kadar karıştıralım.
- 6. Kedi lisanı bisküvilerimizi ıslatıp borcamımıza dizelim.
- İlk katı dizdikten daha sonra muhallebimizi üzerine yayalım.
- Aynı biçimde ikinci katına da bisküvileri ıslatıp dizelim.
- Kalan muhallebiyi üzerine döküp bir spatula sayesinde üstünü düzeltelim.
- Üzerini kakaoyla süsledikten daha sonra 1 gün buzdolabında bekletelim şimdiden deniyeceklere afiyet olsun