Yas Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 160 gram şeker
- 1 fiske tuz
- 160 gram sıvı yağ
- 160 gram süt
- 100 gram ezilmiş badem tozu cevizde olur
- 1 paket vanilin
- 240 gram un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 600gr krema (schlagsahne)
- 250 mascarpone
- 1 paket dr oetker vanilya paradies creme (almanyada var)
- Karamell sosu
- İçine çikolata isteğe bağlı
- Kırık fındık /badem
- Çilek
- Krem sertleştirici
- 1 paket çilekli kremşanti
- Süt yahut krema
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır daha sonra öbür gereçler eklenir.
- İlk evvel hamurunu hazırlayıp, yuvarlak 18 cmlik kalıpta alt üst ayar fırında 170 derecede pişiriyoruz. İçide piştiyse denetim edip, bakabilirsiniz.
- O pişerken iç krema hazırlanır gereçler çırpılır katı kıvama gelene kadar en son krem sertleştirici atılır.
- Kek soğuduktan daha sonra 4 kesim çıktı.
- Kek üstü krema bitene kadar sürülür. En son iki saat buzdolabında bekletilir ve süslemek için krema etrafına sürülür ve sus ve kırık bademler bir yarım limon sayesinde pastaya ekilir.