Yas Pasta

Felaket

New member
Yas Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 160 gram şeker
  • 1 fiske tuz
  • 160 gram sıvı yağ
  • 160 gram süt
  • 100 gram ezilmiş badem tozu cevizde olur
  • 1 paket vanilin
  • 240 gram un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
İç krema için;

  • 600gr krema (schlagsahne)
  • 250 mascarpone
  • 1 paket dr oetker vanilya paradies creme (almanyada var)
  • Karamell sosu
  • İçine çikolata isteğe bağlı
  • Kırık fındık /badem
  • Çilek
  • Krem sertleştirici
Süslemek için;

  • 1 paket çilekli kremşanti
  • Süt yahut krema
Yas Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır daha sonra öbür gereçler eklenir.
  2. İlk evvel hamurunu hazırlayıp, yuvarlak 18 cmlik kalıpta alt üst ayar fırında 170 derecede pişiriyoruz. İçide piştiyse denetim edip, bakabilirsiniz.
  3. O pişerken iç krema hazırlanır gereçler çırpılır katı kıvama gelene kadar en son krem sertleştirici atılır.
  4. Kek soğuduktan daha sonra 4 kesim çıktı.
  5. Kek üstü krema bitene kadar sürülür. En son iki saat buzdolabında bekletilir ve süslemek için krema etrafına sürülür ve sus ve kırık bademler bir yarım limon sayesinde pastaya ekilir.
Yas Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst