Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta oda sıcaklığında
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket sıvı krema 200 gram
- 1 paket krema sertleştirici 4o gram (Almanya’dakiler için sahnefest oluyor)
- 1 paket kremşanti
- 2 kaşık oda sıcaklığında tereyağ
- 1 paket labne peyniri 175 gram
- 1 paket vanilya
- 2 kaşık kakao
- Pasta süslemesine;
- Ahududu meyvesini tercih ettim siz ne isterseniz onu dekore edebilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 yumurtayı ve yarım şu bardağı şekeri bir kabin içine alın mikser ile çırpın. Rengi açılıp beyzimsi rengini alana kadar bu süreci yapın.
- daha sonrasında vanilyayı ekleyin. Yarım su bardağı su ekleyin ılık su olsun. Unu, kabartma tozunu ve nişastayı eleyerek ekleyin.
- Tüm gereçleri ekledikten daha sonra spatula ile yavaşça karıştırın ki çarptığınız yumurtaların havası inmesin.
- Not: ben yumurtaları çırpmada ,sarı ve beyazını ayırmadan çarpıyorum arkadaşlar benim tercihim. Ban göre pandispanyam daha epeyce kabarıyor bu süreci bu biçimde yapınca.
- Kullanacağınız kelepçe kalıba, fırın pişirime kağıdını yerleştirin karışımı içine dökün. Evvelce ısıtılmış fırında 160 derecede 40 dk pişirin. Her fırına bakılırsa bu pişirime süreci değişir.
- Pişen pandispanyayı ılıması için birkaç dakika bekletelim.
- daha sonrasında bir fırın telinin ya da fırın tepsisinin üstüne bırakalım. Ben pandispanyamı buzdolabında bir gün beklettim daha sonrasında kesme sürecini yaptım.
- İsteğinize göre o gün için de siz kesme sürecini yapabilirsiniz.
- Bir kabin içine bir paket krema, kremşanti ve krema sertleştiriciyi dokun çırpın.
- Labne peynirini ve kakaoyu ekleyin. Oda sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, çırpma sürecine devam edin.
- Kestiğiniz pandispanyanın ortalarına kremayı sürün.
- Ara katlara çikolata parçacıkları yahut meyve atabilirsiniz.
- Bütün katlara kremayı sürdükten daha sonra süsleme sürecine başlayın. Pasta süslemesi bittikten daha sonra buzdolabında biraz bekletin, daha sonrasında servis edin.
- Zamanınız var ise pasta kremasını buzdolabında bir iki saat beklettin daha katı oluyor.