Yaş Pasta

Felaket

New member
Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 5 adet yumurta oda sıcaklığında
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Pasta kreması için;

  • 1 paket sıvı krema 200 gram
  • 1 paket krema sertleştirici 4o gram (Almanya’dakiler için sahnefest oluyor)
  • 1 paket kremşanti
  • 2 kaşık oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 paket labne peyniri 175 gram
  • 1 paket vanilya
  • 2 kaşık kakao
  • Pasta süslemesine;
  • Ahududu meyvesini tercih ettim siz ne isterseniz onu dekore edebilirsiniz
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. 5 yumurtayı ve yarım şu bardağı şekeri bir kabin içine alın mikser ile çırpın. Rengi açılıp beyzimsi rengini alana kadar bu süreci yapın.
  2. daha sonrasında vanilyayı ekleyin. Yarım su bardağı su ekleyin ılık su olsun. Unu, kabartma tozunu ve nişastayı eleyerek ekleyin.
  3. Tüm gereçleri ekledikten daha sonra spatula ile yavaşça karıştırın ki çarptığınız yumurtaların havası inmesin.
  4. Not: ben yumurtaları çırpmada ,sarı ve beyazını ayırmadan çarpıyorum arkadaşlar benim tercihim. Ban göre pandispanyam daha epeyce kabarıyor bu süreci bu biçimde yapınca.
  5. Kullanacağınız kelepçe kalıba, fırın pişirime kağıdını yerleştirin karışımı içine dökün. Evvelce ısıtılmış fırında 160 derecede 40 dk pişirin. Her fırına bakılırsa bu pişirime süreci değişir.
  6. Pişen pandispanyayı ılıması için birkaç dakika bekletelim.
  7. daha sonrasında bir fırın telinin ya da fırın tepsisinin üstüne bırakalım. Ben pandispanyamı buzdolabında bir gün beklettim daha sonrasında kesme sürecini yaptım.
  8. İsteğinize göre o gün için de siz kesme sürecini yapabilirsiniz.
  9. Bir kabin içine bir paket krema, kremşanti ve krema sertleştiriciyi dokun çırpın.
  10. Labne peynirini ve kakaoyu ekleyin. Oda sıcaklığındaki 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, çırpma sürecine devam edin.
  11. Kestiğiniz pandispanyanın ortalarına kremayı sürün.
  12. Ara katlara çikolata parçacıkları yahut meyve atabilirsiniz.
  13. Bütün katlara kremayı sürdükten daha sonra süsleme sürecine başlayın. Pasta süslemesi bittikten daha sonra buzdolabında biraz bekletin, daha sonrasında servis edin.
  14. Zamanınız var ise pasta kremasını buzdolabında bir iki saat beklettin daha katı oluyor.
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst