Yaş Pasta Kakaolu (Hazır Pastacı Kremasıyla)

Felaket

New member
Yaş Pasta Kakaolu (Hazır Pastacı Kremasıyla) Tanımı İçin Malzemeler

Pandispa için ;

  • 4 adet yumurta
  • 2 fincan toz şeker
  • 2 fincan un
  • 1 fincan nişasta (buğday kullandım)
  • 2 yemek kaşığı kakao
Pastanın iç katlarına ;

  • Muz
  • Damla çikolata
  • Hazır pastacı kreması kakaolu (1.5 su bardağı süt ile çırpılacak)
Yaş Pasta Kakaolu (Hazır Pastacı Kremasıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pandispanyası için,yumurta beyazlarıyla bir arada bir fiske tuz ile şekerin hepsini katıp çırpıyoruz.
  2. İyice rengi açılıp köpürttükten daha sonra un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip mikserin en düşüğünde mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayıp eşit biçimde fırına veriyoruz 200 derecede pişirdim 15 -20 dk da pişiyor.(kürdan ile pişip pişmediğine bakabilirsiniz).
  4. daha sonra hazır pastacı kremasını çırpıyoruz 2 dakika 3 dakika kadar.
  5. Pandispanya piştikten daha sonra 3’e bölüp ıslatmadan ortalarına pastacı kremasını sürün.
  6. Her katta muz kullandım damla çikolata attım ortalarına birde.
  7. Hepsi bitince kalan kremayı pasta etrafına sürdüm.
  8. İstediğiniz üzere süslemek size kalmış. Çok sıradan ve pratik her misafirize yapacağınız ve asla hazır almam artık diyeceğiniz bir pasta olacaktır. Afiyet olsun
    ☺
    .
Yaş Pasta Kakaolu (Hazır Pastacı Kremasıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst