Yalancı Tiramisu (Hazır Pastabanla) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta (var ise mısır yoksa buğdayda olur)
- 10 yemek kaşığı şeker (Bana fazlaca tatlı geldiği için 9 kaşık şeker koyuyorum)
- 1 paket labne peynir (250 gram)
- 1 paket vanilya
- Hazır kek tabanı
- 1 yemek kaşığı granül kahve (Yoksa 2 si bir ortada üzere kahveler de kullanılabilir)
- 1 su bardağı sıcak su
- Kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınır. Altı açılmadan düzgünce karıştırılır. sonrasındasında orta ateşte göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Altını kapattıktan daha sonra vanilya ek edilir ve muhallebiye güzelce karışana kadar karıştırılır.
- Soğuması beklenmeden labne peynir ek edilir. 3 dakika boyunca çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırılmaya devam edilir. Homojen çok katı olmayan bir karışın elde edilecek.
- hemen sonrasında 1 su bardağı sıcak suya kahve atılır ve eritilir.
- Kahve kaşık sayesinde tepsiye aldığımız hazır kek tabanının üzerine her yeri ıslanacak biçimde gezdirilir.
- Muhallebi için yarısı dökülür. Öbür kesim üzerine dikkatlice kapatılır.
- Kullandığınız pastaban değişiklik göstereceği için kapamadan evvel üst tarafınca kahveyi çekip çekmeyeceği denetim edilmelidir. Kimileri çekmiyor, o denli durumlarda iç yüzünden ıslatıp sonrasındasında öbür kekin üzerine kapatılmalıdır.
- Kahvenin tamamı döküldükten daha sonra kalan muhallebi dökülür.
- Sıcağı çıkana kadar dışarda, sıcağı çıktıktan daha sonra dolapta 3 saat bekletilir.
- İyice donan tiramisumuzun üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir. Dilediğiniz büyüklükte dilimleyip, servis edilir. Afiyet olsun.