Yalancı Tiramisu (Hazır Pastabanla)

Felaket

New member
Yalancı Tiramisu (Hazır Pastabanla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta (var ise mısır yoksa buğdayda olur)
  • 10 yemek kaşığı şeker (Bana fazlaca tatlı geldiği için 9 kaşık şeker koyuyorum)
  • 1 paket labne peynir (250 gram)
  • 1 paket vanilya
  • Hazır kek tabanı
Keki ıslatmak için;

  • 1 yemek kaşığı granül kahve (Yoksa 2 si bir ortada üzere kahveler de kullanılabilir)
  • 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Kakao
Yalancı Tiramisu (Hazır Pastabanla) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt, şeker, un ve nişasta tencereye alınır. Altı açılmadan düzgünce karıştırılır. sonrasındasında orta ateşte göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir.
  2. Altını kapattıktan daha sonra vanilya ek edilir ve muhallebiye güzelce karışana kadar karıştırılır.
  3. Soğuması beklenmeden labne peynir ek edilir. 3 dakika boyunca çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırılmaya devam edilir. Homojen çok katı olmayan bir karışın elde edilecek.
  4. hemen sonrasında 1 su bardağı sıcak suya kahve atılır ve eritilir.
  5. Kahve kaşık sayesinde tepsiye aldığımız hazır kek tabanının üzerine her yeri ıslanacak biçimde gezdirilir.
  6. Muhallebi için yarısı dökülür. Öbür kesim üzerine dikkatlice kapatılır.
  7. Kullandığınız pastaban değişiklik göstereceği için kapamadan evvel üst tarafınca kahveyi çekip çekmeyeceği denetim edilmelidir. Kimileri çekmiyor, o denli durumlarda iç yüzünden ıslatıp sonrasındasında öbür kekin üzerine kapatılmalıdır.
  8. Kahvenin tamamı döküldükten daha sonra kalan muhallebi dökülür.
  9. Sıcağı çıkana kadar dışarda, sıcağı çıktıktan daha sonra dolapta 3 saat bekletilir.
  10. İyice donan tiramisumuzun üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir. Dilediğiniz büyüklükte dilimleyip, servis edilir. Afiyet olsun.
Yalancı Tiramisu (Hazır Pastabanla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst