Yalancı Cheseecake (Fake Cheseecake With Lemon Pişmeyen Pasta Yapılışı)

Felaket

New member
Yalancı Cheseecake (Fake Cheseecake With Lemon Pişmeyen Pasta Yapılışı) Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı
Muhallebisi için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Limonlu sos için;

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (İsteğe bağlı renk vermesi için)
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 su bardağı su
Yalancı Cheseecake (Fake Cheseecake With Lemon Pişmeyen Pasta Yapılışı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un haline getirdiğimiz burçak bisküvinin üzerine eritilmiş tereyağını ek edip karıştıralım.
  2. Bisküvili harcımızı yuvarlak borcama boşaltalım.
  3. Üzerine bastırarak yerleştirelim, borcamımızı dilerseniz buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  4. Diğer tarafta tencereye şeker, irmik, nişasta ve sütü alalım.
  5. Karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  6. Muhallebiyi ocaktan alarak vanilya ekleyip karıştıralım.
  7. İlk sıcaklığı çıkan muhallebiyi bisküvili harcın üzerine boşaltalım ve akabinde soğumaya bırakalım.
  8. Üzeri için tencereye toz şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi, isteğe bağlı olarak renk vermesi için zerdeçal, limon suyu ve suyu alarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  9. Muhallebinin çatlamaması için birinci sıcaklığı çıkan limonlu sosumuzu kaşık kaşık alarak yayalım.
  10. Limonlu tatlımızı 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
  11. Ardından dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Yalancı Cheseecake (Fake Cheseecake With Lemon Pişmeyen Pasta Yapılışı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst