Yalancı Cheesecake (Çok Kolay Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 120 gram tereyağı (margarin de olabilir )
- 5 su bardağı süt (200 ml bardak)
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 500 ml portakal suyu
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 çay bardağı şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle burçak bisküvimi robottan geçirip, incelttim. İncelttiğim bisküvilerimi karıştırma kabına alıp, eritmiş olduğum tereyağını üzerine ekleyip kaşık sayesinde bisküvi ve tereyağını özleştirdim.
- Yağlı kağıt sermiş olduğum (Kelepçeli kalıba nazaran daire biçiminde kestim)kelepçeli kalıbıma karışımı ekleyip, bardağın alt kısmıyla uygunca bastırarak düzledim. Cheesecake tabanım hazır. Buzdolabında beklettim. Lütfen bu etapları atlamayın.
- Cheesecake’min muhallebisi için; uygun bir tencereye süt, şeker, irmik, nişasta ve son olarak vanilin ekleyip, kısık ateşte daima karıştırıp, göz göz olup, kıvam alana kadar pişirdim.
- Pişen muhallebimin birinci sıcaklığı çıktıktan daha sonra dolapta bekletmiş olduğum kalıbımın içerisine döküp düzledim. yeniden buzdolabına koyup, soğuttum.
- Kalıptaki muhallebi soğuyup sertleştikten, daha sonra sosunu yapmaya başlayın lütfen. Bu basamakları dikkate alın materyallerin birbirine tutunması açısından kıymetli bir püf noktadır.
- Sosum için portakalları sıktım. Uygun bir tencereye alıp, vanilyalı puding ve şekeri ekleyerek kısık ateşte kıvam alıp, kaynadığında ocaktan alın.
- İlk sıcaklığı çıktıktan daha sonra, sosumu buzdolabında soğuduğundan emin olduğum, kalıbımdaki muhallebimin üzerine döküp, dümdüz hale getirdim.
- Buzdolabında 1 gün beklettim (Mutlaka 1 gün bekletin) servis yaparken üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun