Yalancı Cheesecake (Bağımlılık Yapacak) Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın )
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 su bardağı su
- 250-300 gr kadar meyve (frambuaz ve böğürtlen kullandım)
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda tabanı için 2 paket burçak bisküvi rondodan geçirilerek tuzlu haline getirilir.
- Bir cezvede 3 yemek kaşığı kadar tereyağı yoksa margarinle olur eritilir güzelce karıştırılır bir bardağın tabanı ile 26 santimlik pasta kalıbına güzelce yayılır kenarda bekletilir.
- 2 etap orta katmanı muhallebili kısım 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker ,1 su bardağı irmik, 1 paket vanilya biçiminde hoş bir muhallebi oluşturulur tabanın üzerine dökülür.
- Üzeri için ben ; frambuaz ve böğürtlen kullandım, buzluğumda vardı pahalandırmak istedim ama tıpkı tanımı çilekle de yaptım efsane oldu tam da mevsimindeyken içinizi serinletecek bir tanım bırakıyorum kesinlikle deneyin.
- Son olarak en üst katman jöle kıvamına getirilmek üzere bir tavaya nişasta, şeker ve su eklenir uygunca nişasta açılır .
- Ardından meyveler eklenir koyu bir kıvam aldıktan daha sonra hazırladığımız muhallebili üzerine dökülür soğumaya bırakılır.
- En az 4-5 saat buzdolabında dinlendirilmeli .
- sonrasındasında dinleyerek servis edebilirsiniz akşamdan yaparsanız fazlaca daha hoş olacaktır kıvam açısından deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.