Yaban Mersinli , Kuru Üzümlü , Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (torku markaysa kâfi daha şekerli isterseniz arttırabilirsiniz)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 orta büyüklükte havuç
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı kuru yaban mersini
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havucu rendenin ince kısmı ile rendeleyin ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın.
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile düzgünce çırpın.
- Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyin yavaşça akışkan bir kıvamda olmalı. Kıvamına bakılırsa artırabilir siniz.
- Kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Üzüm ve yaban mersinini yavaşça unlayıp karıştırın ve havuçla bir arada kek karışımına ekleyin.
- Spatula ile alttan üstte yavaşça karıştırın.
- Yağlanmış ve nişasta serpilmiş kalıba karışımı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
- İlk yarım saat fırını açmayın müddet sonunda kürdan testi yapın duruma nazaran denetimli pişirin.
- Pişen keki soğuduktan daha sonra kalıptan çıkarın.Afiyet olsun.