Waffle Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Kahvaltı çikolatası
- 2 adet muz
- 100 gram çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurtaları ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- daha sonra yağını ve sütünü ekleyip yine çırpıyoruz.
- Son olarak vanilyayı kabartma tozunu ekliyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekliyoruz, akıcı bir kıvam elde etmemiz gerekiyor.
- İyice ısıtmış ve yavaşça yağladığımız tost makinesine bir kepçe olacak biçimde döküyoruz ve tost makinesinin üstünü kapatarak pişiriyoruz,.
- Pişirirken önünü farklı istikamete ardını farklı istikamete olacak biçimde pişiriyoruz ki hamurumuz formlu olsun, birinci 1 dakika tost makinesinin kapağını açmıyoruz.
- Hamurlarımızı hayli pişirmemeye dikkat ediyoruz ki çıtır olmasın yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
- Hamurumuzu tost makinesinden çıkarttıktan daha sonra çikolatasını sıcakken sürüyoruz ki katlaması kolay olsun.
- Çikolatasını sürdükten daha sonra istediğiniz meyveleri koyabilirsiniz (ben muz ve çilek kullandım).
- Meyveleri de dizdikten daha sonra katlayabilirsiniz ve wafflemiz hazır. Afiyet olsun.