Vişneli Ve Labne Peynirli Pasta Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 5 adet yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 50 gram yumuşak teremyağ
- 1 paket vanilyalı pasta kreması
- 1 su bardağı süt
- 200 gram labne peyniri
- 1.5 su bardağı çekirdeksiz vişne
- 150 gram rendelenmiş çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Nişasta, kakao, un ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın.
- Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın.
- Şekerin yarısı ile akları, öbür yarısı ile sarıları çırpın ve iki karışımı birbirine ekleyin.
- Kakaolu karışımı eleyerek ekleyin ve spatula ile fazla çırpmadan karıştırın.
- Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Soğumaya bırakın.
- Teremyağı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın
- Pastacı kreması ve sütü ekleyip uygunca çırpın.
- Suyu süzülmüş labne peynirini ekleyip karıştırın.
- Kremayı derin dondurucuda 15 dakika soğutun.
- Keki iki eşit modüle kesin. Birinci katın üzerine vişneleri yayın.
- Üzerine kremanın yarısını sürün.
- Diğer keki yerleştirip kalan kremayı üzerine yayın.
- Üzerine rendelenmiş çikolata serpin. Buzdolabında bekletip servis yapın.