Vişneli Turta Pasta (Almanya’nın İtfaiye Pastası)

Felaket

New member
Vişneli Turta Pasta (Almanya’nın İtfaiye Pastası) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gram un
  • 125 gram tereyağ
  • 60 gram tozşeker
  • 1 adet yumurta
Dolgusu için :

  • 1 konserve vişne yahut kiraz (250g)
  • 1 vişnenin suyu (300ml)
  • 100 gram şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası (50gr)
Kıtırları için:

  • 70 gram un
  • 70 gram tozşeker
  • 70 gram tereyağ
  • 70 gram fındık kırıkları
  • 1 çay kaşığı tarçın (arzuya bakılırsa)
Üzeri için:

  • 2 poşet krem şanti
  • 300ml soğuk süt
  • Biraz çikolata parçacıkları
Vişneli Turta Pasta (Almanya’nın İtfaiye Pastası) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için tüm materyalleri yoğurun, açın ve yağlanmış kelepçeli (28 cm) kalıba yerleştirin.
  2. 3-4 santimetre yüksekliğinde bir kenar oluşturun.
  3. Vişnelerin suyunu süzün ve üstüne yayın. (suyunu saklayın).
  4. Jölesi için vişnelerin suyunu ,şeker ve nişasta ile kaynatın, jöle üzere yoğunlaşınca çabucak vişnelerin üzerine yayın.
  5. Kıtır için olan gereçleri kabaca yoğurun ve vişneli harcın üzerine yayın.
  6. 170 derecede evvelinde ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
  7. Pastayı büsbütün soğumaya bırakın (4-5 saat), en düzgünü geceden sonraki günü yapmak ????.
  8. Soğuduktan daha sonra soğuk sütü krem şanti ile çırpın ve servis yapmadan evvel kekin üzerine yayın, çikolata modülleriyle süsleyin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.

Not: geceden pastası (kremasız) yapıldığında sonraki güne dışarda bekletin buzdolabında değil ????.

Vişneli Turta Pasta (Almanya’nın İtfaiye Pastası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst