Vişneli Tirileçe Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 500 gram çekirdeği çıkarılmış vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel çekirdeklerini çıkardığımız vişneleri bir tencereye alalım. Üzerine toz şekeri ilave ederek kaynamaya bırakalım. Bir kasede nişasta ve suyu açalım ve vişne ve sosun üzerine dökelim, yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Koyulaştıktan daha sonra altını kapatıp içerisine bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip, karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Kek için; bir kapta toz şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım üzerine suyu ekleyelim. sonrasındasında ununu denetimli bir biçimde ekleyerek yeniden çırpalım.
- En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, yağlamış olduğumuz dörtgen borcama dökelim. 180 derece öncesinden ısıtmış olduğumuz fansız fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
- Keki ıslatmak için; bir kaseye süt ve şekeri alarak şeker eriyene kadar karıştıralım pişen keki soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan daha sonra hazırladığımız sütlü şerbeti üzerine dökelim, bir kasede 2 paket kremşanti ve sütü çırpalım ve kekin üzerine güzelce yayalım.
- Hazırlanmış olduğumuz vişne sosunuda kremşantinin üzerine alarak her yerine yayalım (Vişneli sos yoğunsa üzerine biraz su ekleyerek blenderdan geçirebilirsiniz) üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.