Vişneli Kremalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 adet vanilya
- 4 su bardağı vişne
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Hindistan cevizi
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaba yumurta ve şekeri 5 dakika karıştırıyoruz.
- Sıvıyağ, ılık su, kabartma tozu, vanilya, un ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Dikdörtgen borcamı yağlayıp, içine boşaltıyoruz.
- 25-30 dakika 175 derecede pişiriyoruz.
- Soğuyunca tepsiye çatal sayesinde yeterlice deliyoruz daha sonra.
- Üzerine süt döküyoruz.
- Tencerede süt, şeker, un, nişasta ekleyip kaynatıyoruz.
- Tereyağ ve vanilya ekleyip, karıştırıyoruz.
- Kekimizin üstüne yaydırıyoruz.
- Vişne sosu için; nişasta, toz şeker ve vişneleri 5 dakika kaynatıyoruz, borcama yayıyoruz.
- En az 1 saat buzdolabında bekletiyoruz. Üzerini isteğe bağlı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.