Vişneli Çikodağ Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartmatozu
- 3 yemek kaşığı kakao(dark)
- 20 adet vişne
- Fındık içi
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 80 gram sütlü çikolata
- 3 yemek kaşığı kakao
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz,sütü ve yağı bitur çeviriyoruz,un kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.
- Kek kalıbımıza karışımın yarısını döküyoruz.
- Üzerine vişne ve fındıkların yarısını ekliyoruz geri kalan karışımımızı döküyor.
- En üste kalan vişne ve fındıkları sepeliyoruz.
- 180 derecede evvelde ısıtılmış fırınımızda 35-40 dakika pişiriyoruz.
- Sos hazırlanışı.Bir tencereye bütün materyalleri koyup bir taşım kaynatıyoruz.
- Pişmiş kekimizi ılıtıp ılımış sosu üzerine döküyoruz.Afiyet olsun.