Vişne Soslu Etimek Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket etimek
- 7 ,5 bardak süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 3 su bardak vişne suyu
- 1 paket vanilyalı puding
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için bütün gereçleri tencereye koyup karıştıralım.
- Orta ateşte karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
- Pişen muhallebiye vanilya ekleyip karıştıralım.
- Muhallebi sıcakken içine etimekleri kıralım karıştıralım tatlıyı borcama alalım.
- Vişne sos için puding ve vişne suyunu tencere alıp pişirelim.
- Sosumuzu tatlının üzerine gezdirelim ve soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alalım.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben hindistan cevizi kullandım. Afiyet olsun.