Vazgeçemeyeceğiniz Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Vazgeçemeyeceğiniz Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dark kakao
- 2 su bardağına yakın un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekimiz için uygun bir kaba yumurta ile şekeri alıp,köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Diğer sıvı gereçleri ekleyip,yeniden çırpalım.
- En son kuru materyalleri ekleyip,akıcı bir kek hamuru elde edelim. (unu denetimli ekleyelim. ).
- Tabanını sıvı yağ ile yağladığımız borcamımızın üzerine harcımızı eşit olacak biçimde yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. ( fırından fırına müddet değişebilir).
- Kekimiz piştikten daha sonra soğumaya bırakalım ve sosumuzu pişirelim.
- Sosumuz için uygun bir tava da şeker hariç materyallerimizi topak kalmayacak biçimde çırpalım.
- Üzerine şekeri ekleyip,karıştıralım ve ocağın altını açıp,bir iki kaynayana kadar pişirelim.
- Soğuyan kekimizi dilimleyip,üzerine birinci sıcaklığı çıkan sosumuzu her yerine gelecek biçimde dökelim.
- En az 2 saat dinlendikten daha sonra ıslak kekimiz servise hazır. Afiyet olsun ! .
Vazgeçemeyeceğiniz Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı