Vazgeçemeyeceğiniz Islak Kek Tanımı

Felaket

New member
Vazgeçemeyeceğiniz Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı dark kakao
  • 2 su bardağına yakın un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sosu için ;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Vazgeçemeyeceğiniz Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kekimiz için uygun bir kaba yumurta ile şekeri alıp,köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Diğer sıvı gereçleri ekleyip,yeniden çırpalım.
  3. En son kuru materyalleri ekleyip,akıcı bir kek hamuru elde edelim. (unu denetimli ekleyelim. ).
  4. Tabanını sıvı yağ ile yağladığımız borcamımızın üzerine harcımızı eşit olacak biçimde yayalım.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim. ( fırından fırına müddet değişebilir).
  6. Kekimiz piştikten daha sonra soğumaya bırakalım ve sosumuzu pişirelim.
  7. Sosumuz için uygun bir tava da şeker hariç materyallerimizi topak kalmayacak biçimde çırpalım.
  8. Üzerine şekeri ekleyip,karıştıralım ve ocağın altını açıp,bir iki kaynayana kadar pişirelim.
  9. Soğuyan kekimizi dilimleyip,üzerine birinci sıcaklığı çıkan sosumuzu her yerine gelecek biçimde dökelim.
  10. En az 2 saat dinlendikten daha sonra ıslak kekimiz servise hazır. Afiyet olsun ! :).
İnstagram ; gokceblog5

Vazgeçemeyeceğiniz Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst