Uzman İpek sıkıntı anlattı! Ağlamamak için kendini güç tuttu

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
bir epeyce diziden tanınan ve son periyotta ‘Güldür Güldür Show’ ile ekranlara gelen oyuncu Uzman İpek, geçtiğimiz yıl Ocak ayında annesinin mevti ile sarsılmıştı. Eşi Aşık İsmail İpek’le koronavirüse yakalanan ve bununla birlikte astım hastası olan Naciye İpek’in hastanede kalbi durmuştu. Tüm müdahalelere karşın kurtarılamayan Naciye İpek, Ankara’da toprağa verilmişti…

Uzman İpek, evvelki akşam Cihangir’de bir yerde arkadaşlarıyla sohbet ederken kendisini bekleyen basın mensuplarını bakılırsarek, masadan kalkıp yanlarına geldi. Ünlü oyuncu, “Arkadaşlar bayramınız kutlu olsun. Hava epeyce soğuk, şayet beni bekliyorsanız bu havada içim el vermedi, var ise sormak istediğiniz sorun” dedi.

uzman ipek

“BU SENE ÇOK AĞIR GEÇTİ”

“Mahir Beyefendi projeler var mı?” sorusuna İpek, “Güldür Güldür devam ediyor. Bir de Ankara’da da tiyatro var, gidip geliyorum. Her hafta Ankara’ya git, oyna, geri gel, Güldür Güldür’ü çek… Bu sene hayli ağır geçti benim için” cevabını verdi.

Ünlü oyuncu, “Demet Akbağ ‘Aydınlıkevler’ oyunu ile tiyatro sahnelerine geri döndü. Neler söylemek istersiniz?” sorusuna da şu cevabı verdi:

“İzleyemedim, benim oyunuma denk geldi o yüzden gidemedim. İzlemem lazım, zira Türkiye’nin en kıymetli bayan oyuncularından biri Demet. Bu kadar ortadan daha sonra tiyatroya dönmesi fazlaca heyecan verici. Tiyatro izleyicisi televizyon izleyicisi üzere değildir. Konuttan çıkıp bir yere gidip oyun izlemek diğer bir şey ve fazlaca az. Konuttan çıkmak, sinemaya, tiyatroya, konsere gitmek apayrı. Eminim Demet’i sevenler döndüğüne epey memnun olmuşlardır. Kapalı gişedir. Demet Akbağ ve Yılmaz Erdoğan, bunlar fevkalade sanatçılar”

“ANNECİĞİM VEFAT ETTİ, KARANTİNADAYDIM GİDEMEDİM”

Muhabirlerin “Mahir Beyefendi sizin için epeyce buruk bir bayram, annenizi pandemide kaybettiniz. Acınız epeyce büyük” cümlesi üzerine birden susan Uzman İpek’in gözleri doldu. Bir yıl evvel koronavirüse yakalanan annesi Naciye İpek hayatını yitiren 50 yaşındaki oyuncu, ağlamamak için kendini güç tutarken, şu açıklamayı yaptı:

“Sağlık Bakanlığı sayılar açıklıyor, ‘Aa şu kadar insan vefat etmiş’ diyorsunuz. daha sonra bir bakıyorsun bu istatistik ortasında sen de varsın, senin bir parçan da var. ’80 milyonun ortasında beni mi bulacak canım?’ dersin ve bulur. İstanbul’da olumlu olmuştum, anneciğim Ankara’da ancak birebir devirde olduk. Anneciğim hayatını kaybetti ve ben gidemedim zira karantinadaydım. Müthiş günler yaşadık. Yalnızca benim için değil, bütün Türkiye bu vahim günleri yaşadı. Bir aileden 4-5 kişinin ömrünü kaybettiği oldu. Çok ağır bir şey. Aslında bunları epey çabuk unutmamak lazım, fakat maalesef hafızası zayıf bir toplumuz. ‘Bitti’ deyince her şey bitti oluyor. Bu manada Avrupalılar bize nazaran daha önlemli ve geçmişten ders çıkarıyorlar. Bu yaşananları unutmamamız lazım. Kaybımız epeyce, asla unutmamamız lazım.”