Unlu İrmik Helvası

Felaket

New member
Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tepeleme irmik
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ yarım bardağı geçsin yani
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
Şerbeti için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı soğuk süt
Servis için

  • Dondurma
  • Fıstık ceviz içi kullanabilirsiniz
Unlu İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yağ irmik un kavurmak için tencereye koyunuz ve kavurmaya başlayınız kısık ateşte.
  2. En az yarım saat kavurunuz bu kıymetli ben 45 dakika kavurdum zira daha koyu renk seviyorum helvayı siz de rengine göre ayarlayabilirsiniz.
  3. Şeker ile sütü katınız karıştırınız şeker erirsin kâfi kaynatma süreci yapılmayacak soğuk olacak.
  4. sonrasındasında kavurduğunuz helvanın üzerine ek edin altını açıp kaynatın ve kısın süt çekene kadar pişirmeye devam edin.
  5. Çektikten daha sonra kapatıp karıştırın ve demlenmeye bırakın 2-3 dakika kâfi olacaktı.
  6. Servisi için dondurma kullanabilirsiniz fındık �çi ceviz içi size afiyet olsun kullanabilirsiniz afiyet olsun.
Unlu İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst