Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı tepeleme irmik
- 1 su bardağına yakın sıvı yağ yarım bardağı geçsin yani
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı soğuk süt
- Dondurma
- Fıstık ceviz içi kullanabilirsiniz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağ irmik un kavurmak için tencereye koyunuz ve kavurmaya başlayınız kısık ateşte.
- En az yarım saat kavurunuz bu kıymetli ben 45 dakika kavurdum zira daha koyu renk seviyorum helvayı siz de rengine göre ayarlayabilirsiniz.
- Şeker ile sütü katınız karıştırınız şeker erirsin kâfi kaynatma süreci yapılmayacak soğuk olacak.
- sonrasındasında kavurduğunuz helvanın üzerine ek edin altını açıp kaynatın ve kısın süt çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Çektikten daha sonra kapatıp karıştırın ve demlenmeye bırakın 2-3 dakika kâfi olacaktı.
- Servisi için dondurma kullanabilirsiniz fındık �çi ceviz içi size afiyet olsun kullanabilirsiniz afiyet olsun.