Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencereye şeker ve suyu alıp, kaynaya kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan daha sonra limon damlatıp, az daha kaynatıp, ocaktan alıyoruz.
- Başka bir tencere unu, yağı alıp unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- İyice kavurduktan daha sonra yavaşta şerbeti ekleyip süratlice karıştırıyoruz. Biraz daha karıştırdıktan daha sonra ocaktan alıyoruz.
- Ben dondurma kepçesiyle form verdikten daha sonra servis tabağına aldım üzerini dileğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????????