Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 250 gram teremyağ gurme
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- İsteğe nazaran ceviz ya da fındık içi
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı süt (Süt ve su yarı yarıya olabilir)
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için bir kabın içine ılık sütümüzü ve şekerimizi koyalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Helvamız için tencerenin içine teremyağ gurmeyi alalım ve orta ateşte eritelim. Eriyen yağın içine sıvı yağını ve unu koyup, kavurmaya başlayalım.
- Rengi dönen unumuzun içine cevizimizi koyalım birkaç dakika daha kavurduktan daha sonra şerbetimizi dökelim ve karıştıralım. Kıvam alan helvamızın altını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
- sonrasındasında bir kaşık sayesinde hal vererek servisini yapabilirsiniz.