Un Helvası Tam Kıvam

Felaket

New member
Un Helvası Tam Kıvam Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram teremyağ
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ceviz (Konulmayabilir)
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
Üzerine;

  • Antep fıstığı tozu
Un Helvası Tam Kıvam Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un helvası için en evvel şerbetini hazırlayalım. Tencereye suyu ve şekeri koyalım.
  2. Kaynamaya bırakalım. Çelik ve geniş bir tencereye unu boşaltalım. Tahta kaşıkla karıştırarak kavuralım. Unun yanmamasına dikkat ediyoruz.
  3. Unun rengi yoğunlaştıktan daha sonra üzerine tereyağını ve sıvı yağını ek ediyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Cevizi tencereye alıyoruz. İsterseniz ceviz koymayabilirsiniz.
  4. Un yağla birlikte kıvamını aldıktan daha sonra üzerine kaynayan şerbeti dikkatlice boşaltıyoruz. Çabucak karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte şerbetini çekmesini bekliyoruz. Un helvası şerbetini çektikten daha sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  5. Helvalara dondurma kaşığı yahut olağan kaşık sayesinde biçim veriyoruz. Soğuduktan daha sonra helvamızı servise hazırlayabiliriz. Afiyet olsun
    ❤
Un Helvası Tam Kıvam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst