Un Helvası Tam Kıvam Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram teremyağ
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ceviz (Konulmayabilir)
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Antep fıstığı tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Un helvası için en evvel şerbetini hazırlayalım. Tencereye suyu ve şekeri koyalım.
- Kaynamaya bırakalım. Çelik ve geniş bir tencereye unu boşaltalım. Tahta kaşıkla karıştırarak kavuralım. Unun yanmamasına dikkat ediyoruz.
- Unun rengi yoğunlaştıktan daha sonra üzerine tereyağını ve sıvı yağını ek ediyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Cevizi tencereye alıyoruz. İsterseniz ceviz koymayabilirsiniz.
- Un yağla birlikte kıvamını aldıktan daha sonra üzerine kaynayan şerbeti dikkatlice boşaltıyoruz. Çabucak karıştırıp kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte şerbetini çekmesini bekliyoruz. Un helvası şerbetini çektikten daha sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Helvalara dondurma kaşığı yahut olağan kaşık sayesinde biçim veriyoruz. Soğuduktan daha sonra helvamızı servise hazırlayabiliriz. Afiyet olsun