Uğur Arslan’dan dikkat çeken açıklamalar: Hapishaniçin tehdit iletileri aldım

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
‘Karagümrük Yanıyor’ şiiri ile hafızalara kazınan sunucu, muharrir ve şair Uğur Arslan, Yasemin.com’un sorularını yanıtladı. Mesleksel ve özel ömrüne dair samimi açıklamalarda bulunan Arslan, Ülke TV’de ekranlara ‘Uğur Arslan’la Haber Arası’ programı ile döndü. Ünlü şair, 25 yıl daha sonra bir daha Kanal 7 çatısı altında olmakla ilgili “Hayata bir daha başlamak üzere bir şey” sözlerini kullandı.

HABERE İLİŞKİN GÖRÜNTÜ İÇİN TIKLAYIN İZLE

Sunuculuk, şairlik ve oyunculuk üzere bir epeyce alanda kendini göstermiş ve ispatlamış bir isim olan Uğur Arslan, birkaç yıllık ortanın akabinde ekranlara Ülke TV’de geri döndü. Haber bültenlerinin içinde kısa bir mola niteliğinde, beşere dair hususların işlendiği ve ünlü isimlerin konuk edildiği ‘Uğur Arslan’la Haber Arası’ programıyla bir daha Kanal 7 çatısı altında olan Arslan, “25 yıl evvelki işime geri döndüm, hayata bir daha başlamak üzere…” sözlerini kullandı.

“TELEVİZYONCULUK HAYATIM BURADA BAŞLADI”

Mesleksel hayatına birinci vakit içinderda Kanal 7 ekranlarında habercilik kesimi ile başladığını tabir eden Uğur Arslan, şunları söylemiş oldu:

“Burası benim habere birinci başladığım kurum. Ben 25 yıl evvel birinci başladığımda ‘İstanbul Bülteni’ diye bir haber bülteni ile başladım televizyonculuk hayatıma. Kulakları çınlasın, İbrahim Sadri bu biçimdelar ana haberi sunuyordu. Onun önünde de ben ‘İstanbul Bülteni’ni sunuyordum.”

EVLİLİK PROGRAMLARI UĞUR ARSLAN’IN HAYATINI NASIL ETKİLEDİ?

Sunuculuk hayatına haber sunuculuğu haricinde, evlilik programı sunarak devam ettiği süreci anlatan Uğur Arslan, o devirlerde izleyici kitlesinde bir değişiklik olup olmadığı sorulunca şunları tabir etti:

“Televizyonculuk ömrüme habercilikle başladım, daha sonrasında birtakım toplumsal sorumluluk projesi programları yaptım. Savaş Ay’a epey özenirdim. Vakit zaman televizyonculukta birtakım ortalar verilir, tahminen 1 sene tahminen daha fazla. Benim de bu biçimde bir aramda, bu biçimde bir iş teklifi geldi. Benim de evlenip çoluk çocuğa karıştığım bir periyottu. Çocukların okul masrafları, anne – baba yaşlanmış, onların bakımları derken, ben her gelen işi kabul ettim bir devir. Evlilik programları da bunlardan bir tanesiydi. Bu işe bir ‘meslek’ olarak baktığım için, her türlü işi yaptım.”

“KARAGÜMRÜK YANIYOR ŞİİRİ MAFYAYLA BAŞIMA KAYGI AÇTI”

7’den 77’ye her insanın lisanına dolanmış olan ve Uğur Arslan ile özdeşleşmiş olan ‘Karagümrük Yanıyor’ şiiri tüm Türkiye’de fazlaca sevildi. Vaktinde epey sevilen ve her yerde çalınan bu şiirin mafya ile içinde sorun oluşturduğundan bahsederek şunları söz etti:

“Benim Karagümrüklü olmam ve orayı epey âlâ bilmemden kaynaklı olarak bu şiir epey sevildi. Hatta daha sonradan dizisi de yapıldı. Türkiye’de birinci defa bir şiire dizi yapıldı ve onda da ben başrol oynadım…

‘Karagümrük Yanıyor’ bir aşk şiiriydi. Lakin kimi kısımlarda bu iş ciddiye alındı ve beni mafya tehdit etti. “Niye Karagümrük yanıyormuş efendim?” diye. Hapishaniçin mektuplar geldi, tehdit mektupları. O yanlış anlaşılmalar da düzeltildi, olayın aslı anlatıldı.”

GENÇLERE VE ANNE BABALARA SESLENDİ

Hayat deneyimleri ve mesleksel muvaffakiyetleri ile örnek teşkil eden Uğur Arslan, evvel gençlere, daha sonra da anne babalara seslendi:

“Öncelikle genç arkadaşlara bir şeyler söyleyeceğim, alışılmış ki bir üniversite bitirin lakin, bunun yanında yeteneğiniz olan bir mevzu keşfedin. Bu hem de sevdiğiniz de bir şey olsun. Üzerine yeteneğiniz olan mevzu, okuduğunuz üniversite değil de bu yeteneğiniz mesleğiniz olabilir, tıpkı bende olduğu üzere. Annelere babalara da sesleniyorum; alışılmış ki okutun büyütün fakat evvela çocuğunuzun yeteneğini keşfedin. Zira her çocuğun herkesten farklı bir tarafı vardır. O yeteneği keşfedin ve o mevzuda önünü açın.”