Üzümlü Yumuşacık Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip çırpın.
- Kuru üzümleri 1 yemek kaşığı unla harmanlayıp kek harcına ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
- Mutlaka katı yağla yağlanmış kalıba harcı dökün.
- 180 derece fırında 45 dk kadar pişirin.