Üzümlü Cevizli Kek (Çok Kabaran Pofuduk Kek)

Felaket

New member
Üzümlü Cevizli Kek (Çok Kabaran Pofuduk Kek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker
  • Rendelenmiş 1 limon kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı kuru üzüm(1 su bardağı da kullanabilirsiniz)
Üzerine;

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı dolusu dövülmüş ceviz içi
Üzümlü Cevizli Kek (Çok Kabaran Pofuduk Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Güzel kabarmış bir kek olması için materyaller oda sıcaklığında olması gerekir.Karıştırma kabına yumurta,şeker ve vanilyayi alarak mikser yahut çırpıcı ile 3-4 dakika çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağı,limon kabuğunu ekleyip yeniden çırpalım, elenmiş un ek edelim yine çırpalım.
  3. Kuru üzümü una bulayalım ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştıralım.
  4. Katı yağ ile yağlanmış ve fırının derecesini 160 dereceye getirip istediğimiz üzere kızarınca kürdan batırıp kürdan kuru çıkarsa kekimiz tamamdır fırından alalım.
  5. Soğuyunca üzerine fırça ile bal sürerek ceviz serpelim dilimleyerek servis edelim.
Uzun müddet tazeliğini koruyan üzümlü cevizli keki kesinlikle denemelisiniz
☺
afiyet olsun
❤
????.

Üzümlü Cevizli Kek (Çok Kabaran Pofuduk Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst