Ünlü oyuncu Özge Özberk’ten çocuk kitapları serisi ‘Oğlum bana ilham verdi’

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Yazdığı çocuk kitaplarını yayınlayan ünlü oyuncu Özge Özberk, öykülerinde oğlundan iham aldığını itiraf etti. Üretkenliğini hiç kaybetmeyen Özberk, bir yandan da fotoğraf çizmeye devam ettiğini söylemiş oldu.

Oyuncu Özge Özberk, çizdiği fotoğraflarıyla gündeme gelmişti. Boş durmayı sevmeyen ve üretkenliğini asla yitirmeyen Özberk, artık de yazdığı çocuk kitaplarını yayınladı.

Çocuk kitapların hayranlığı olduğunu açıklayan Özberk, oğlunun doğumuyla bu hayranlığın bir maksada dönüştüğünü söz etti.
Oğluna anlatacağı gerçek öyküleri bulmak isterken, kendi uydurduğu öykülerde bir daha aradığını bulabilme bahtı yakaladığını belirtti.

özge özberk ve ailesi

Yazdığı her kıssa için oğlundan ilham aldığını deklare etti.

özge özberk

“3 KİTABI 1.5 YILDA YAZDIM”

Kısa bir müddetde yazıp yayınlayan Özberk “Çocuk kitabı yazmak epeyce keyifli ve ihtimamlı olunması gereken hassas bir iş. Her cümleye, her söze dikkat edilmesi gerekiyor. Fotoğraflı kıssa yazmak biraz daha farklı. Cümlelerinizi kısa ve anlaşılır tutmak, fotoğrafların çocukların dikkatini dağıtmayacak biçimde öyküyü tamamlaması gerekiyor. Üç kitap ortalama 1.5 yılda tamamlandı.” biçiminde deklare etti.

özge özberk

“İYİLİĞİ, DOSTLUĞU, ÇABALAMAYI AŞILAMAK İÇİN UĞRAŞTIM!”

Yazdığı kitapların içeriğinden bahsederken emelini açıklayan Özberk “Çocuk kitabı yazmak hayli keyifli ve ihtimamlı olunması gereken hassas bir iş. Her cümleye, her söze dikkat edilmesi gerekiyor. Fotoğraflı kıssa yazmak biraz daha farklı. Cümlelerinizi kısa ve anlaşılır tutmak, fotoğrafların çocukların dikkatini dağıtmayacak biçimde kıssayı tamamlaması gerekiyor. Üç kitap ortalama 1.5 yılda tamamlandı.” tabiriyle belirtti. Ayrıyeten yazdığı kitaplarda bilhassa sabretmenin üzerine ağırlaştığını ve aslında en temelde yatan hissin sabır olduğunun altını çizdi.