Triliçe

Felaket

New member
Triliçe Tanımı İçin Materyaller

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Sütlü sos için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kutu sıvı krema (200ml)
Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı süt
Karamel sos için;

  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağ
  • 1 paket sıvı krema(200ml)
Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurtaların beyazı ve sarıları ayrılır.
  2. Bir kapta yalnızca beyazlar köpürene kadar çırpılır.
  3. Öteki kapta şeker ve yumurta sarıları çırpılır.
  4. Yumurtanın çırpılan beyazı sarısının üzerine dökülür.
  5. Akabinde elenmiş un ,vanilya, kabartma tozu eklenir ve çırpılmadan yalnızca spatula ile yeterlice karışana kadar karıştırılır.
  6. Yağlı kağıt serilmiş borcama karışım dökülür.
  7. 160 derecede 30-40 dakika pişirilir.
  8. Kek pişerken sütlü sos hazırlanır.
  9. Bir tencereye süt ,krema ,şeker alınır karıştırılır .
  10. Ocağa alınıp biraz ısıtılıp yeniden soğutulur.
  11. Pişen kekin altında yağlı kağıt çıkartılır yeniden kek borcama konur.
  12. Soğuyan sos üzerine dökülür ve sos çekene kadar beklenir.
  13. Krem şantiyi hazırlayıp kekin üstüne sürüyoruz ve krem şantiden iki yemek kaşığı kadar ayırıyoruz süsleme için.
  14. Kek buzdolabına kaldırılır soğuması beklenir.
  15. Karamel için şeker tavaya alınır denetimli bir biçimde eritilir dikkat edin denetimli şayet olmazsa karamel acı olur.
  16. Eriyen karamelize olan şekere margarin eklenir süratlice karıştırılır.
  17. Yağda eriyince krema eklenir ve bir daha süratlice karıştırılır ve ocağı altı kapatılıp karamel soğumaya bırakılır.
  18. Soğuyan karamel ve soğuyan kek alınır kekin üzerine karamel dökülür.
  19. Kalan krem şanti ile istenilen biçimde süslenir.
  20. 3-4 saat dolapta dinlendikten daha sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun;);).
Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst